Екологічна ситуація в Леськах покращується

Екологічна ситуація в Леськах покращується

Становище у підвідному каналі до насосної станції села Леськи Черкаського району вдалося врегулювати. Цими вихідними у води леськівського каналу внесли вапно та провели інші необхідні оперативні дії. Про це сьогодні йшлося на координаційній нараді ОДА, повідомляють в прес-службі ОДА.

Поступово рівень кисню у водах каналу підвищується, повідомив в.о. начальника Держекоінспекції у Черкаській області Сергій Поліщук. За результатами кризового моніторингу, зараз рівень кисню у воді сягає 3,5-6 міліграм на дециметр кубічний при мінімальній нормі у 4 міліграми. Крім того, насосна станція села Леськи працює у посиленому режимі, аби забезпечити приток води з Кременчуцького водосховища.

– Через задуху та цвітіння синьо-зеленої водорості у Леськівському каналі була загроза загибелі риби, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. – Завдяки ж небайдужості громадськості нам вдалося в оптимальні терміни вирішити ситуацію та провести усі можливі невідкладні заходи. Зараз тримаємо це питання на контролі.

Відзначимо, нині ведуться активні роботи щодо фінансування екологічних проблемних питань Міністерством екології України на місцях. Тож в районах для врегулювання ситуації на річках Черкащини мають підготувати необхідну проектно-кошторисну документацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x