Стартував «Різдвяний кемп-2014»

Стартував «Різдвяний кемп-2014»

Масштабне баскетбольне дійство розпочалося сьогодні у стінах ПС «Будівельник». «Різдвяний кемп-2014» зібрав у нашому місті близько 30-ти юнаків не лише з Черкас, а й інших міст.

Про це пише «Черкаський спорт».

Баскетбольний табір для юнаків – новинка не лише для Черкас, а й загалом для України. Тому не дивно, що попрацювати у цьому кемпі до нашого міста завітало близько 30-ти юнаків. Більшість учасників табору – вихованці «Черкаських Мавп», проте також є юні баскетболісти з Дніпропетровська, Києва та Золотоноші.

Протягом чотирьох днів з учасниками табору працюватимуть провідні тренери БК «Черкаські Мавпи». Сьогодні у ПС «Будівельник» відбулося перше тренування табору, яке мало ознайомчий характер. Разом з головним тренером кемпу Василем Івлєвим з дітьми працювали тренер дубля «Черкаських Мавп» Микола Неухацький та тренер з фізичної підготовки Сергій Загоруй.

Протягом сьогоднішнього тренування учасники кемпу працювали над основними та найпростішими елементами баскетболу, серед яких: пересування в захисній стійці, робота над дриблінгом та основи фізичної підготовки.
– Загалом протягом кемпу ми працюватимемо над трьома основними принципами баскетболу: захист, напад та загальна фізична підготовка, – говорить Василь Івлєв, головний тренер Різдвяного кемпу. –
Сьогоднішнє тренування ознайомче та ввідне. Будемо працювати над простими елементами захисту: основні рухи в захисній стійці, повороти, закриття кидка, робота рук по руху м’яча і вміння тримати дистанцію між гравцем з м’ячем та правильно захищатися по м’ячу. По нападу – дриблінг на місті, різноманітні варіанти дриблінгу на місті + рух з різноманітними видами кроссоверів. І на завершення тренування 1х1 для закріплення захисних пересувань. Окрім цього на хлопців чекає блок фізичної підготовки, в якому вони попрацюють над основними вправами для розвитку в баскетболі. Безперечно, тренування ввідне, щоб хлопцям не було складно в наступні дні.

Програма кемпу досить насичена. Протягом чотирьох днів на учасників табору чекає шість тренувань, тривалістю у дві години кожне. Очікується, що завтра з юними баскетболістами попрацюють тренери основної команди «Черкаських Мавп» Максим Міхельсон та Олександр Ворона. До Черкас завітали й тренери з інших міст, зокрема Костянтин Бондар з Києва та Олександра Івлєва з Донецька.
– Подібні баскетбольні кемпи – дуже корисна річ. Для дітей є хороша можливість за короткий проміжок часу підтягнути свій рівень, попрацювати над широким спектром баскетбольних елементів. Добре, що Василь Івлєв проводить такий захід, він досвідчений у цьому плані, наскільки я знаю, до цього він вже проводив табори. Тому, я, натрапивши в інтернеті на інформацію про цей табір, вирішив приїхати. Хочу подивитися, що тренери роблять в інших клубах, над чим працюють, перейняти досвід, – зазначив Костянтин Бондар, юнацький тренер, БК «Київ».

Завтра на учасників Різдвяного кемпу чекає відразу два тренування. Перше відбудеться о 08.00 у ПС «Будівельник», друге о 19.00 у ПС «Фотоприлад».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x