Як запобігти осінній депресії?

Як запобігти осінній депресії?

Щоб лікувати депресію або запобігти її виникненню, важливо чергувати працю і відпочинок, дотримуватися гігієни сну, намагатися уникати стресів і прагнути до здорового способу життя в цілому. Подаємо основні правила, дотримання яких стане запорукою психічного здоров’я. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Не вимагайте від себе неможливого. Пред’являйте до себе посильні вимоги – це стосується як роботи, так і взаємовідносин з оточуючими.
Плануйте позитивні події. За можливості уникайте людей, спілкування з якими вам неприємне, натомість частіше зустрічайтеся з близькими, які вас утішать дружньою порадою та доброзичливим ставленням.

Займайтеся фізкультурою. Хоча б двічі на тиждень. Регулярні заняття улюбленим видом спорту зменшують рівень гормону стресу кортизолу. Лікарі рекомендують надавати перевагу командним видам спорту або груповим заняттям.

Відмовтеся від алкоголю та кави. Вони збільшують тривожність та сприяють безсонню.
Харчуйтеся регулярно. Намагайтеся їсти 4-5 разів на день, навіть якщо апетиту немає, адже низький рівень глюкози у крові має негативний вплив на перебіг депресії.
Довше перебувайте на вулиці. Ряд досліджень підтверджує позитивний вплив сонячного світла на перебіг і профілактику депресії.

Займіться улюбленою справою. Відволіктися від переживань допоможе читання книг, рукоділля, улюблений фільм або музика – спосіб прогнати погані думки кожен для себе визначає сам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x