У Вереміїівці планують побудувати завод із переробки овочів

У Вереміїівці планують побудувати завод із переробки овочів

На території села діє сільськогосподарське ТОВ «Вереміївка». Займається воно вирощуванням ріпаку, пшениці, гібридної кукурудзи, нинішнього року почали вирощувати овочі. Свою продукцію підприємство збуває в межах України.

– Напрямок наш – це вирощування зернових.Останнім часом займаємося гібридизацією, тобто вирощуємо посівний матеріал. А цього року також перейшли й на овочівництво, відновили меліорацію і маємо 160 гектарів поливних земель, – так коротко окреслює галузі товариства його директор Валерій Ганноцький.
Зараз у СТОВ завершили збирання зернових і відразу розпочали підготовку до нової посівної кампанії. Адже для того, щоб отримати гарний урожай, аграрій має працювати впродовж усього року. За словами агронома товариства Василя Жугана, у 2016 році урожай набагато кращий, ніж торік.

У Вереміїівці планують побудувати завод із переробки овочів

– Ми посіяли п’ять сортів озимої пшениці й зібрали 784 тонни зерна, а також 584 тонни озимого ріпаку. Очікуємо зібрати й багатий урожай овочів, – розповідає Василь Антонович.
Зараз у господарстві проводять оранку під озимий ріпак на 120 га, також планується посіяти 200 га озимої пшениці, тому ще й займаються закупівлею посівного матеріалу, засобами захисту рослин. Наступного року планують збільшити площі під вирощування овочів до 70 га, для гібридної кукурудзи – до 200 га.
– Щоб розвивати овочівництво, вирощувати гібридні сорти кукурудзи, потрібен постійний полив. Нинішнього року ми в господарстві відновили меліорацію, проклали нові трубопроводи, придбали дві дощувальні машини, – говорить директор СТОВ «Вереміївка».

Тісно співпрацює товариство з селом, допомагає соціальній сфері. У 2016 році за рахунок господарства майже на півмільйона гривень в селі зробили ремонт доріг: полагодили центральну та прилеглі вулиці, під’їзну дорогу. Постійно надається допомога місцевій футбольній команді, школі, амбулаторії, займаються розчищенням доріг узимку, згортанням сміття. На День села господарство профінансувало концерт київського гурту, а для духового оркестру замовили новенькі костюми.
У товариства є багато планів на майбутнє: розширювати виробництво, нарощувати потужності, примножувати кількість орендованих земель та створювати нові робочі місця.

– Плануємо найближчим часом побудувати завод із переробки, глибокої заморозки та сушки овочів і зелені. Зараз розроблена проектна документація, здійснюємо моніторинг підрядників, щоб серед пропозицій знайти найякісніші та відносно недорогі, – ділиться Валерій Миколайович. – Хочемо також зробити першу лінію, тобто обладнати склад, щоб продукцію з поля було де зберігати. А надалі продовжуватимемо будівництво заводу, завдяки чому буде створено близько 50-ти робочих місць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x