У Звенигородці чоловік украв золото із могили

У Звенигородці чоловік украв золото із могили

Звенигородські правоохоронці на місці події затримали раніше судимого 53-річного місцевого жителя, який з метою наживи на місцевому кладовищі зробив підкоп до склепу померлого чоловіка і викрав його золоту каблучку. Відкрито кримінальне провадження за статтею 297 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До чергової частини Звенигородського відділу поліції зателефонувала 56-річна місцева жителька та повідомила про наругу над могилою. Вона розповіла правоохоронцям, що на місцевому кладовищі пошкоджено склеп її батька, а саме: зроблено підкоп та викрадено золоту каблучку, яка належала померлому. Про це вона дізналася від чоловіка, який доглядає за могилами на кладовищі.

Правоохоронці, що прибули за викликом, опитуючи чоловіка, який повідомив потерпілій про правопорушення, помітили те, що він детально розповідає все про дану могилу, і навіть показав їм все, що є всередині склепу. Крім того, в одній із його кишень щось лежало, але чоловік запевняв правоохоронців, що вони порожні. Встановивши його особу, поліцейські з’ясували, що він раніше був судимий за крадіжки. Чоловіку у присутності свідків все ж таки запропонували показати вміст кишені, де виявили викрадену річ. На крадіжку він зважився за ради наживи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді караються штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x