На Черкащині учасники АТО отримають більше 1,3 тис гектара землі

На Черкащині учасники АТО отримають більше 1,3 тис гектара землі

З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками в Черкаській області військовослужбовці подали 1200 заяв на отримання наділів. Землевпорядна служба регіону надала 1150 дозволів на розробку проектів землеустрою на землі загальною площею 1317,37 гектара. Інші клопотання перебувають у стадії доопрацювання. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Відповідно до поданих заяв, найбільше охочих отримати землю в Черкаському (468 осіб), Жашківському (89), Монастирищенському (67) й Тальнівському (62) районах.

На сьогодні процедуру оформлення землі завершили 298 учасників АТО. Загальна площа земельних ділянок, отриманих ними в області, становить 216,65 гектара. Найбільше землі надано для ведення особистого селянського господарства – 200,3 га (109 ділянок) і для садівництва – 16,6 га (142 ділянки).

Голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк неодноразово наголошував на першочерговості надання землі військовослужбовцям та спрощення процедури й оптимізації процесу відведення наділів учасникам АТО. Він також поставив перед усіма керівниками територіальних органів відомства завдання відшукувати та резервувати масиви землі, які можуть бути передані у власність учасникам антитерористичної операції.

Покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО в отриманні земельних ділянок розміщена на сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x