Гучним святом у Красенівці вшанували пам\’ять Івана Піддубного

Щороку красенівська земля гостинно зустрічає учасників традиційного свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного. Його називали королем борцівського килима, чемпіоном чемпіонів, Іваном Непереможним. Численні титули свідчать про гучну славу, яка супроводжувала спортивну кар’єру простого сільського хлопця, обдарованого від природи могутньою силою. Щорічне свято є свідченням того, що видатного богатиря пам’ятають і шанують на його Батьківщині. Інформує власкор \”Нової Доби\”.

Гучним святом у Красенівці вшанували пам'ять Івана Піддубного На святі були присутні багато почесних гостей. Чиновники, громадські діячі, меценати, видатні спортсмени краю. Серед останніх: Іван Богдан – Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби (Рим, 1960 рік), Андрій Хіміч – Олімпійський чемпіон в Токіо на каное-двійці на дистанції 1000 метрів, Армен Варданян – бронзовий призер Олімпійських ігор у Пекіні з греко-римської боротьби, Володимир Новохатько – дворазовий переможець Міжнародного турніру пам’яті Івана Піддубного.

‒ Для борців Іван Піддубний був символом, тому ми завжди старалися прославляти цей вид спорту і славетного українця, ‒ відзначив Олімпійський чемпіон Іван Богдан.

Гучним святом у Красенівці вшанували пам'ять Івана Піддубного Із вітальним словом на відкритті свята виступив голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда:
‒ Розвиток греко-римської боротьби є одним із напрямів збереження пам’яті про легендарного земляка Івана Піддубного. ‒ Ми з гордістю згадуємо сьогодні Михайла Петровича Лисечка з Лихоліт, який стояв біля витоків організації та розвитку класичної боротьби в районі. Він став першим майстром спорту в області серед сільських спортсменів. Саме у Чорнобаївському районі розпочали спортивну кар’єру майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України Василь Кот, майстер спорту, заслужений тренер України Микола Кривонос.

Андрій Більда, керівник НОКУ в області, передав присутнім вітання зі святом від голови Національного Олімпійського комітету Сергія Бубки. «Це місце зустрічі однодумців, видатних спортсменів, ветеранів спорту, молодих спортсменів, меценатів шевченкового краю. Маємо змогу поспілкуватися і спостерігати за прекрасними змаганнями» ‒ відзначив Андрій Більда.

Свято організоване за кошти меценатів та гроші з бюджету районної ради.

Як повідомив Григорій Зінченко, голова Чорнобаївскої районної ради, 10 тисяч гривень виділені з бюджету ради на призовий фонд змагань «Найспортивніше село». 5 тисяч гривень виокремили на нагороди для учасників змагань «Найсильніша людина свята».

Олеся Зінченко, Олеся Безпалова, фото – Наталія Щепак

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x