Уряд визначив відповідальних за переговори з ЄС

Уряд визначив відповідальних за переговори з ЄС

Прем’єр-міністр України поставив завдання розпочати детальну підготовку переговорів щодо умов підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це Микола Азаров заявив під час засідання Кабінету Міністрів 9 січня 2014 року.

Про це пише «Урядовий портал».

– Ми повинні почати практичні переговори щодо умов підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі з ЄС, – заявив Микола Азаров.

Він доручив під керівництвом Віце-прем’єр-міністра Юрія Бойка провести поглиблений секторальний аналіз наслідків створення цієї зони вільної торгівлі для вітчизняної економіки.
– Нам не потрібні припущення. З нашими партнерами ми повинні говорити мовою фактів, цифр, неспростовних аргументів. Тому що на вагах – саме існування України, яка розвиває власну сучасну економіку, а не економіку інших країн. Знехтувати будь-яким ризиком не можна. І я переконаний, що факти знайдуть розуміння у наших європейських партнерів, коли ми покладемо на стіл пакет умов імплементації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, – заявив Прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що цю роботу треба виконати у дуже стислий термін. Над її виконанням повинен працювати кожен член Кабінету Міністрів, але персональну відповідальність несуть міністри економічного розвитку торгівлі Ігор Прасолов, промислової політики Михайло Короленко, аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, інфраструктури Володимир Козак.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x