Завод, що перетворюватиме сміття в енергію, хочуть збудувати в Черкасах

Завод, що перетворюватиме сміття в енергію, хочуть збудувати в Черкасах

У Черкасах презентували проект сміттєпереробного заводу. Підприємство працюватиме за рахунок піролізу. Ця технологія дозволяє під час термічної обробки розкладати відходи без доступу кисню та без викидів шкідливих речовин. За мінімальних потужностей завод у день перероблятиме від 350 до 400 тонн твердих відходів. У результаті даватиме електроенергію. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».
Раніше з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком та проектною компанією «Еко-Баік» був підписаний меморандум про співпрацю. На сьогодні компанія анонсує початок робіт, адже цього року було проплачено закордонними партнерами роботи з техніко-економічного обґрунтування.

Завод, що перетворюватиме сміття в енергію, хочуть збудувати в Черкасах

У свою чергу очільник області зазначив, що такий проект дуже важливий для Черкащини й проблема переробки відходів є не лише у нашому регіоні.
– Переробка відходів – це не лише українська проблема, нею переймаються всесвітня спільнота, адже ринок практично не освоєний, – зазначив інвестиційний партнер та виконавчий директор компанії ОАК Utility Solutions &Development W.L.L. (королівство Бахрейн) Гарет Роберт Браун. – Ми розвиватимемо традиційні технології переробки відходів, які довели свою ефективність. Для переробки використовуватимемо тверді відходи, які стануть сировиною, і в кінцевому результаті виходитиме електроенергія. Ця технологія передбачає модульну конструкцію, а це значить що виробництво й потужності можна буде збільшувати. Почнемо з мінімальних, йдеться про 350-400 тоннах твердих відходів за день у Черкасах. Це відповідно зменшить навантаження на звалища, а в подальшому вони взагалі зникнуть.

Завод, що перетворюватиме сміття в енергію, хочуть збудувати в Черкасах

На сьогодні проходить техніко-економічне обґрунтування, під час якого буде вивчено технічну складову цього питання, а також фінансову. Ця процедура займе близько 4-6 місяців, а потім протягом півтора року будуватиметься сам завод. За проектом підприємство має з’явитися на території ПАТ «Черкаське хімволокно».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x