Черкаська ТВК утворила округи для виборів депутатів міської ради

Черкаська ТВК утворила округи для виборів депутатів міської ради

Вчора, 17 вересня завершився процес утворення територіальних виборчих округів для проведення виборів депутатів районної, міської (міста з районним поділом, міста, до складу якого входить інше місто, село, селище) ради. Так, Черкаська міська виборча комісія утворила 42 територіальні округи для проведення виборів депутатів міської ради. Як відзначають спостерігачі ОПОРИ, члени комісії працювали згідно з нормами Закону, особливих проблем з нарізкою та затвердженням округів не було. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОПОРИ.

У Придніпровському районі міста Черкас було утворено 20 округів, а у Соснівському – 22. За законом, орієнтовна середня кількість виборців у територіальних виборчих округах визначається територіальною виборчою комісією на підставі відомостей Державного реєстру виборців про кількість виборців, які проживають на території відповідного міста, району в місті. Згідно з сайтом державного реєстру виборців у Черкаській області – 1, 034, 286 виборців, зокрема у м. Черкаси – 234, 453 виборців (113, 948 виборців у Придніпровському районі та 120, 505 – у Соснівському).

Крім цього, 16 вересня мали бути утворені одномандатні округи для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради та виборчих округів для проведення виборів депутатів міської (міста без районного поділу, міста, до складу якого не входить інше місто, село, селище), районної у місті ради. А до 19 вересня включно мають утворити територіальні виборчі округи для проведення виборів депутатів обласної ради.

Також зазначимо, що згідно постанови ЦВК від 9 вересня, відбувся розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних міських голів та на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень. Отже, Черкаській області було виділено 45134,3 (трохи більше 45 мільйонів) тисяч грн. на підготовку і проведення виборів та 76, 5 тисяч грн. на виготовлення списків та запрошень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x