Фестиваль шкільних лісництв відбувся на Черкащині

Фестиваль шкільних лісництв відбувся на Черкащині

Напередодні Дня працівника лісу на базі Центру роботи з обдарованими дітьми відбувся перший для Черкащини обласний Фестиваль шкільних лісництв, у якому взяли участь 10 команд юних захисників природи. Серед учасників – шкільне лісництво Трушівського навчально-виховного комплексу Чигиринської районної ради, яке вибороло гран-прі на IX Всеукраїнському зльоті шкільних лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.

Аби долучитися до свята, на урочистість завітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушна.

Фестиваль шкільних лісництв відбувся на Черкащині
Фестиваль шкільних лісництв відбувся на Черкащині

– Радий бачити усміхнені, упевнені в собі обличчя. Очевидно до формування таких прекрасних команд ви йшли не один день. Ви є патріотами, адже інакше не брали б участі у шкільних лісничих загонах. Звичайно, тільки патріоти рідної землі можуть піклуватися, переживати, бажати покращити стан довкілля, вивчати свою власну природу для того, щоб потім іншим передавати любов до неї. Ви є зразком для своїх однолітків, ви є прикладом для своїх однокласників. Так тримати, успіхів, – з вітальним словом до присутніх звернувся Віталій Коваль.

Також Віталій Володимирович подякував педагогам і представникам лісового господарства за плідну сумісну працю.
Заступник директора Департаменту освіти і науки Оксана Сімушіна наголосила на досягненнях юних лісівників Черкащини: «Вперше Черкащина відзначена на всеукраїнському рівні: наше шкільне лісництво Трушівської школи Чигиринського району вибороло гран-прі на всеукраїнському рівні. Із кубком вони привезли нам можливість провести ювілейний Х Всеукраїнський зліт шкільних лісництв на Черкащині».

Оксана Іванівна привітала працівників лісгоспів з професійним святом та подякувала за співпрацю.
У рамках урочистості присутні долучилися до створення зеленого куточка на території позашкільного закладу. Відтепер працівники, вихованці, та гості Центру роботи з обдарованими дітьми зможуть помилуватися алеєю хвойних красунь.
На презентації шкільних лісництв загони юних природоохоронців у веселій та креативній формі представили свою діяльність. Також відбувся квест, протягом якого юні лісівники продемонстрували вправність у метанні дротиків та знання справи збереження лісів. Журі, директори лісгоспів та всі бажаючі мали нагоду оглянути виставку досягнень шкільних лісництв та виставку дитячих малюнків на тему «Людина та ліс».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x