Патрульна поліція в Черкасах: хто очолить і скільки платитимуть

Сьогодні розпочався прийом анкет охочих стати поліцейськими у Черкасах. Вже в листопаді новобранці вийдуть на патрулювання вулиць міста. Як буде організована підготовка та робота нової правоохоронної структури – повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Тільки зараз, у перший день відбору, на 200 робочих місць у патрульній поліції Черкас претендують 400 осіб. Прогнозовано, що конкурс відбуватиметься у співвідношенні 1:20. Найдостойніших визначать за результатами тестування та з огляду на фізичну підготовку. Термін завершення прийому заяв – 12 жовтня.

Нова служба почне патрулювання міста 7 листопада. Відтоді міські ДАІ і міліція будуть ліквідовані.

Як пояснив міністр МВС Арсен Аваков, кандидатура керівника черкаської поліції доки не визначена, однак повідомив: очолювати місцеві відділення будуть ті, хто вже добре проявив себе у патрульній службі в Києві або Одесі, Львові: «Вони прийдуть на посаду шефа патрульної поліції і зможуть розвернути процес. Кар’єрним ліфтом будуть підніматися ті, хто вже себе проявив. Можливо, в київській поліції є черкащани, які зможуть впоратися з цими обов’язками».

У новій поліції працюватимуть і теперішні міліціонери. Однак вони не потраплять туди автоматично – щоб продовжити службу, їм також потрібно буде пройти тестування.

Разом із вимогами до нових полісменів зросте і їхня зарплата. «Ми плануємо, що середня зарплата рядового поліцейського становитиме близько 6 тисяч гривень. Зараз міліціонери отримують 2 300 гривень. За такі гроші ми не отримаємо чесного міліціонера».

Штат поліції буде меншим порівняно із нинішньою кількістю правоохоронців. Саме за рахунок штатного скорочення міністерство планує збільшення зарплат поліцейським.

Арсен Аваков переконаний: місяця навчання для майбутніх поліцейських вистачить, щоб впоратися з першочерговими задачами. Швидкому навчанню сприятиме високий рівень мотивації та освіченість: більшість кандидатів мають вищу освіту. «Більшість наших поліцейських будуть продовжувати навчання: хтось у спеціалізованих закладах МВС, які будуть скоро засновані і називатимуться поліцейськими академіями, хтось в інших напрямах – повідомив міністр».

Фоторепортаж із відкриття набору в поліцію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x