Вересень на Черкащині встановлює температурні рекорди

Вересень на Черкащині встановлює температурні рекорди

Минулі вихідні виявилися на Черкащині рекордно теплими і сухими. Середній температурний фон становив +20-21º, що на 9-10º вище кліматичної норми і відповідав середині літа. Про це повідомив начальник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Максимальна температура в області у суботу становила +30-32º, у неділю +27-28º, таким чином перевищивши попередні температурні рекорди 1975 та 1994 років для цих днів на 1-5°. Це вже 5-й вересневий високотемпературний рекорд.
− Причиною такої погоди був інтенсивний сонячний прогрів в умовах антициклону, який поєднувався із сухими теплими вітрами з південного сходу, − розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За його словами, на початку поточного тижня температурний фон тимчасово спаде на 3-5º, внаслідок впливу північного циклону, але із середини тижня знов потепліє і в день очікується до +25-27°. При цьому, істотних опадів не передбачається.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x