На Черкащині ловлять крадіїв урожаю

На Черкащині ловлять крадіїв урожаю

Останнім часом на Черкащині міліція затримала не одного крадія урожаю. Про це «Новій Добі» повідомив СЗГ УМВС у Черкаській області.

Так, днями міліціонери розшукали зловмисника, який намагався викрасти понад 100 кілограмів горіхів з присадибної ділянки жительки Христинівки. Його затримано, і він дає покази.

Із повідомленням про крадіжку волоських горіхів до Христинівського районного відділу міліції звернулась 52-річна жителька міста. Жінка приїхала на дачу і в дворі побачила невідомого. Поки вона викликала міліцію – він утік.

Як з’ясувалося, чоловік проник на територію домоволодіння потерпілої з метою викрасти горіхи. Правоохоронці, що прибули за викликом, при огляді прилеглої території, біля будинку побачили три мішки з горіхами. Опитуючи потерпілу та можливих свідків вони дізнались опис особи, яка б могла бути причетною до кримінального правопорушення. Ним виявився 31-річний житель сусіднього села. Чоловік був затриманий за місцем проживання та доставлений до райвідділу міліції.

Слідчому він пояснив, що не працює, та в такий спосіб заробляє кошти на прожиття. За даним фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 (Замах на злочин) та частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.
А вчора вночі ще один зловмисник намагався викрасти близько 300 кілограмів кукурудзи. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

Вночі в чергову частину Чорнобаївського райвідділу міліції надійшла інформація, що з території одного із приватних полів невідомий краде кукурудзу. На вказане місце оперативний черговий направив працівника карного розшуку та дільничного інспектора.

Пройшовши периметр поля, правоохоронці виявили чоловіка, який складав у мішки зірвану кукурудзу. В лісосмузі стояла його машина, куди він грузив крадене.

Чоловік пояснив, що кукурудзу крав для власних потреб – годівлі світських тварин.

За фактом крадіжки Чорнобаївським райвідділом міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Крадена кукурудза вилучена та повернута власнику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x