Канівщина на першому місці з виробництва м\’яса в області

Канівщина на першому місці з виробництва м\’яса в області

За обсягом виробництва м’яса Канівщина займає перше місце серед районів області. Сільськогосподарські підприємства району за січень-листопад 2013 р. виробили 253,7 тис. т м’яса, що становить 71,7% до підсумку по Черкаській області.

Про це «Новій Добі» повідомили в відділ статистики у Канівському районі.

Обсяг вирощування худоби та птиці зменшився на 3,7%, що зумовлено насамперед зменшенням обсягів вирощування птиці. Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі проти відповідного періоду попереднього року зросли, свиней – зменшилися.
Станом на 1 грудня 2013 року сільськогосподарськими підприємствами району утримувалося 310 голів великої рогатої худоби, в тому числі 175 голів корів, 3 657 голів свиней, 20 голів овець та 14,6 млн. голів птиці. Чисельність великої рогатої худоби проти відповідного періоду 2012 року зросла на 1,6%, в т.ч. корів – на 4,8%, свиней – на 9,1%, овець – на 33,3%, птиці – на 11,0%.
А от з виробництвом молока ситуація гірша. Надій молока від однієї корови зменшився на 2 % проти відповідного періоду попереднього року та становить 4 105 кг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x