Жашківський кінний завод отримав право експорту до ЄС

Жашківський кінний завод отримав право експорту до ЄС

Право експортувати сперму жеребців-плідників на територію країн ЄС надано Жашківському кінному заводу. Це єдине підприємство не лише в Україні, а й серед країн СНД, що отримало такий дозвіл.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Повідомлення про це можна знайти на офіційному сайті Європейської комісії DG SANCO. Список країн доволі короткий, а проти України – всього лише одне підприємство – Жашківський завод. Як пояснив директор підприємства Олег Мигович, перелік вимог, які ставляться перед підприємствами, досить великий і вимоги суворі, тож виконати їх не кожному під силу.
– До таких підприємств, як наше, що спеціалізується на племінній справі, є вимоги до того, де утримуються тварини, як вони утримуються, в яких санітарних умовах, які ветеринарні можливості підприємства, наскільки високий рівень безпеки для тварин тощо, – говорить Олег Володимирович. – Дотримати всіх вимог непросто, та ми змогли це зробити. Звісно, отримати ліцензію на право експорту генетичного матеріалу наших жеребців-плідників до Євросоюзу цікаво, адже ми вирощуємо саме західноєвропейські породи коней, це наш потенційний ринок збуту.
Наразі, за словами пана Миговича, керівництво заводу поки що вивчає цей ринок (ціни, пропозиції, попит, умови), а сам «товар» – сперму високоякісних жеребців плідників заморожують. Проте невдовзі жашківчани заявлять про себе. Вони пишаються цим, адже це справді гордість усієї української держави, бо Жашківський конезавод увійшов у десятку найкращих племінних підприємств у світовому рейтингу.
Жашківський кінний завод отримав право експорту до ЄС

Довідково.
Жашківський кінний завод був заснований в 1999 році. Спеціалізується на розведенні, вирощуванні й тренінгу коней західноєвропейських порід (Вестфальскої, Голштинської, Ольденбурзької, Ганноверської, Бельгійської теплокровної, Рейнської, Голландської теплокровної, Французької сель).
На сьогоднішній день досягненням Жашківської кінно-спортивної школи є його поголів’я, яке складається з жеребців і кобил зі світовими іменами. Дев’ять жеребців заводу мають ліцензії: Cornet Obolensky, Captain Fire, Lancer III, Artifex, Consolidator, Copperfield, Comme il Faut, Congress, Grand Sportage.
95% маточного поголів’я – це еліт-клас, більшість з якого премійовано в Німеччині.
Широко використовується метод штучного осіменіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x