В лісництві на Уманщині застосовують крапельний полив

В лісництві на Уманщині застосовують крапельний полив

Не чекати від природи сприятливих погодних умов, а створювати їх власними силами. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Такого принципу дотримуються у Собківському лісництві Уманського лісгоспу, де до вирощування посадматеріалу ставляться з особливою увагою.

Аби збільшити приживлюваність черенків, на території місцевого лісорозсадника облаштували систему крапельного зрошування. – Такий полив, здатен забезпечувати рослини достатнім рівнем вологи та економити споживання води, – розповідає лісничий Собківського лісництва Петро Шевчук. Зараз на цій ділянці вирощують тую. Коригують подачу води залежно від погоди та потреб.

За словами директора Уманського лісгоспу Івана Назаревича, без належного поливу у спекотні періоди можна втратити до половини висадженого посадматеріалу. А забезпечивши належне зрошування, приживлюваність збільшують до 80-90 %.

– Природа сама знає, що робити. Але якщо ми їй ще й допоможемо, то примножимо результат, – додає лісничий.

Подача води здійснюється зі спеціальної автоцистерни, де вона прогрівається перед поливом. Після падіння рівня води у ємності, автоматично включається насос і таким чином поповнюється витрачений запас рідини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x