Понад 53 тисячі черкащан скористалися послугами обласної служби зайнятості

Понад 53 тисячі черкащан скористалися послугами обласної служби зайнятості

На Черкащині за вісім місяців послугами обласної служби зайнятості скористалися 53,5 тисячі безробітних. Щоправда, кількість вакансій, заявлених роботодавцями у цей період, становила 25,5 тисяч одиниць, повідомляють в Черкаському обласному центрі зайнятості. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості.

За цей період в регіоні за направленням служби зайнятості працевлаштували 24,5 тисячі осіб, з яких 17,3 тисячі − зареєстровані безробітні. Крім того, за цей час працевлаштували 4,1 тисячу безробітних з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, а це батьки, які мають дітей віком до 6 років, випускники навчальних закладів, діти-сироти чи люди з інвалідністю. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат єдиного соціального внеску поступили 419 безробітних, у тому числі 142 особи, недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та 277 осіб, працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.
Започаткували власну справу завдяки отриманню одноразової допомоги по безробіттю 452 особи. Також професійне навчання за направленням служби зайнятості отримали 6,7 тисяч громадян.

Станом на 1 вересня в області зареєстрували 21 тисячу безробітних, з них 16 тисяч осіб отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої у серпні становив 1 209,15 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x