Народний депутат допоміг громаді Канівщини

Народний депутат допоміг громаді Канівщини

Горобіївська сільська рада включає в себе два села: ­Горобіївку та Буду-Горобіївську. Вони знаходяться на відстані 35 кілометрів від Канева, у мальовничому куточку Черкаської області. Історія населених пунктів сягає в сиву давнину. Археологи виявили на цих територіях давні поселення людей іще зі скіфських часів. У середині XVII століття тут знаходилися криниці Безодня та Альтанка, з яких брали воду для польського короля Станіслава Понятовського під час його перебування в Каневі та зустрічі з російською імператрицею Катериною ІІ. Пізніше поселення отримали назви Буда-Горобіївська та Горобіївка. Є припущення, що назва села ­Горобіївка походить від імені графа Воробйова, який володів маєтком у цій місцевості, а Будою називався один із ярів.

Ще сорок років тому в обох селах проживало більше 1000 мешканців, багато було багатодітних сімей. Після проголошення незалежності України 22 жінкам було присвоєно звання «Матері-героїні». За цим показником ми завжди займали перше місце в районі.
Зараз на території сільської ради проживає всього лише 323 особи, більшість із них – люди похилого віку. Значно зменшилася кількість молодих сімей. Це призвело до призупинення роботи Горобіївського НВК із 2013 року. Сьогодні сімох учнів та двох дошкільнят підвозять шкільним автобусом до Межиріцької ЗОШ І-ІІІ ступенів та ДНЗ «Веселка» Межиріцької сільської ради.
Відрадно, що цього року, за даними Горобіївської сільської ради, народилося вже четверо дітей (очікується й більше), які знаходяться під пильним оком нашого фельдшера Світлани Леонідівни Коваленко. Це вселяє певний оптимізм щодо відродження наших сіл.
Наші сільська рада та фельдшерський пункт знаходяться у відновленому цього року приміщенні. Тож цю проблему нам вдалося вирішити. Однак з’явилася інша – застаріла техніка. Комп’ютери в нас вже дуже старі й часто виходять із ладу. Тому працівники сільської ради не могли швидко та якісно обслуговувати жителів – видавати довідки, оформляти субсидії, здійснювати нотаріальні дії, державну реєстрацію виборців, проводити зняття та реєстрацію за місцем проживання, реєстрацію актів цивільного стану. Застаріла оргтехніка не в змозі обробляти таку велику кількість інформації, а на придбання нової бракує коштів у сільському бюджеті.

Із проханням посприяти у придбанні сучасного ноутбука, який би став у нагоді всім жителям села, ми звернулися до народного депутата України Геннадія Бобова, адже знаємо його як надійного помічника та людину слова. Наш народний обранець уже неодноразово надавав нам різноманітну допомогу. Свого часу Горобіївський НВК отримав у подарунок сучасний плазмовий телевізор, фельдшерський пункт у селі Горобіївка було забезпечено електричним обігрівачем та медичними інструментами, а нещодавно за сприяння Геннадія Борисовича безкоштовно було проведено операцію на серці 20-річному жителю Горобіївки Олександру Миколайовичу Потужньому.
І знову допомога від народного депутата не забарилась. Уже 21 жовтня його представники вручили нам сучасний ноутбук. Ми дуже вдячні Геннадію Борисовичу Бобову за його відповідальність, чуйність і людяність. Бажаємо йому міцного здоров`я, добробуту й наснаги в його добрих справах.

Світлана Іванівна Святун, сільський голова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x