Після свята в уманському кафе 7 осіб госпіталізували з кишковою інфекцією

Після свята в уманському кафе 7 осіб госпіталізували з кишковою інфекцією

Головне управління Держсанепідслужби інформує, що в період з 20 по 21 вересня 2015 року в інфекційне відділення Уманської центральної районної лікарні госпіталізовано 7 осіб з ознаками кишкової інфекції. Попередні діагнози − гострий гастроентероколіт та сальмонельоз. Про це «Новій Добі» повідомили в Державній санепідемслужбі Черкаської області.

За попередніми результатами встановлено, що всі хворі 19 вересня були присутні на святкуванні дня народження в кафе «Едельвейс» у м. Умань по вул. Більшовицька, 2а.

Фахівцями санепідслужби складено оперативний план позачергових заходів щодо локалізації та ліквідації вогнища групового захворювання на гостру кишкову інфекцію в закладі ресторанного господарства, проводиться санітарно-епідеміологічне обстеження вогнищ із комплексом відповідних лабораторних досліджень (зразки харчової продукції, змиви з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, бактеріологічні обстеження працівників закладу, хворих та контактних).

В осередках захворювань проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

Фахівці санепідслужби області продовжують здійснювати комплекс необхідних санітарно-профілактичних заходів. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x