Сливи нормалізують тиск

Сливи нормалізують тиск

Сливи ми вживаємо у свіжому, сушеному і вареному виглядах. Різні компоти, варення і джеми, виготовлені з цього фрукта, не лише дуже смачні, а й зберігають усі поживні елементи свіжого продукту. Це одна з особливостей сливи – при термічній обробці корисний вітамін Р, що міститься в плодах сливового дерева, нікуди не зникає і, потрапляючи в наш організм, чинить позитивну дію на артеріальний тиск, одночасно виступаючи відмінним помічником для зміцнення кровоносних судин. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Зрозуміло, це не єдина корисна властивість слив. Цілий комплекс мікроелементів (магній, фосфор, калій, фтор, марганець, кальцій, мідь, хром, цинк, натрій), а також білки і вуглеводи та харчові волокна дозволяють говорити про сливу, як про фрукт, не просто корисний, але і дуже необхідний нашому організму.
Ні для кого не секрет, що сливи мають легкий проносний ефект, тому їх часто споживають при запорах. Окрім цієї особливості, мікроелементи, виявлені в сливах, здатні вивести з людського організму з сечею шкідливі солі і зайву воду. А такий важливий елемент, як калій (необхідний для нормальної роботи серця), робить сливу незамінним фруктом для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.
Також завдяки всім корисним властивостям слив їх можна активно використати як десерт при серйозних навантаженнях на печінку, оскільки здатність фрукта очищати кров від шкідливих речовин допомагає виводити з організму шлаки і токсини.

Кому не можна
Незважаючи на масу корисних властивостей слив, є категорії людей, яким ці фрукти треба їсти з обережністю.
Слива містить велику кількість цукру, тому людям, хворим на діабет, сливу дозволено їсти в мінімальних дозах. Слід також обережно годувати сливами дітей – при переїданні можливі проблеми в шлунково-кишковому тракті. Сливовий сік здатен за короткий час вивести з організму воду, а при таких захворюваннях, як подагра і ревматизм, достатня кількість води в організмі – обов’язкова умова. Тому присутність в організмі вказаних захворювань є прямим протипоказанням до вживання слив і будь-яких страв із них.

Сливове лікування
* При сухому кашлі свіжі плоди сливи домашньої або ж відвар зі свіжих плодів сливи допоможуть розрідити мокроту.
* При аскаридозі застосовуються насіння сливи. 20 г подрібненого насіння з’їсти натщесерце, а через годину прийняти сольове проносне.
* Сливовий клей ще в часи Авіценни застосовувався в лікуванні кон’юнктивітів, виразок і ран.
* Відваром листя сливи можна вилікувати стоматит, якщо полоскати рот по 4-5 разів на день.
* Кисіль і компот із плодів сливи п’ють при хронічних запорах і атонії кишечника.
* Страви зі сливи в різних варіантах рекомендується вживати при захворюваннях серцево-судинної системи, гіпертонії, недокрів’ї.
* У сливах дуже багато пектину, ця властивість дозволяє використовувати смачні плоди для виведення радіонуклідів при променевому опроміненні.
* Сливу застосовують при шлункових болях, печії, вона успішно лікує подагру, ревматизм, атеросклероз і хвороби нирок.
* Відвар сливового листя, змішаний з оцтом, застосовується для лікування старих ран і опіків.
* Сік із плодів сливи з м’якоттю підсилює перистальтику кишечника, збуджує апетит, служить прекрасним вітамінним засобом узимку і навесні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x