Медовий місяць і секс з держорганами

У мене хороші колеги й друзі. Незважаючи на те, що про свій дівчич-вечір я повідомила їм за день до власне його організації, вони змогли створити мені прекрасне свято. І навіть встигли відвідати кілька місцевих секс-шопів, прикупивши там частину атрибутики фільму «50 відтінків сірого». Ну, знаєте, всі оці милі шкіряні маски, батіжки і пухнасті червоні наручники. А ще – посвідчення секс-інструктора з побажаннями щасливого медового місяця. Я тоді посміялася і сказала, що не варто було так перейматися.
Я ж не знала, що справжній «жестяк» очікує мене відразу після весілля. І стосується він зміни документів.
Із супер-швидкостями в оформленні нестримного бажання молодят стати парою я зіткнулася ще до того як із Коваль стала Семеновою. Ми з чоловіком хотіли зробити це швидко, бо спокусилися щойно прийнятою програмою пільгового кредитування житла для АТОвців. Це вже пізніше ми дізналися, що програма є, а грошей під неї не виділено й у Золотоноші на черзі стоїть уже двадцять осіб (в Черкасах нам сказали навіть не пробувати з огляду на величину черги і численні перепони з виділенням коштів), але, як відомо, дурень думкою багатіє. От і ми думали, що головне – зібрати документи, а там нас візьмуть під білі рученьки і поведуть до світлого майбутнього, де за власну квартиру банку треба переплачувати всього 3% річних. Але зібрати документи – то цілий квест. І то не для людей зі слабкою психікою.

Отже, до заповітного дня, коли дві душі зливаються в одну і стають парою треба чекати з дня подачі заяви цілий місяць. Пришвидшення цього терміну – термінове відрядження на півроку (бажано закородон), тяжка хвороба когось із наречених або вагітність нареченої (вперше пожалкувала про свою обачність у всіх сферах життя). Другий спосіб – швидке одруження у Києві чи Одесі. Ініціатива запроваджувалася для прифронтових районів, у столиці ж вона швидше «туристична принада» і коштує відповідно – майже 3 тисячі гривень – це мінімальна ціна за те, щоб просто поставити підписи. Урочиста церемонія вже «потягне» на 6 тисяч. У коментах під матеріалом на аналогічну тему хтось із молодят жартував, що під час церемонії вмикають посекундну тарифікацію. Я б сказала навіть «наносекундну». А хочете швидко й дешево – вагітнійте, їдьте за кордон або чекайте. Чому «брачующимся» треба так довго чекати в уже не дуже «весільний» листопад – історія замовчує. Видно, як сказано в народній приказці – як бідному женитися, то й день малий.

Після того, як ми врешті одружилися, у мене з’явилася нова проблема, а саме – зміна паспорта. Адже на мій поставили штам «підлягає обміну», що зробило з мене фактично «не людину», адже здійснити жодних юридичних дій я в той момент уже не могла. Паспорт змінюють теж протягом місяця. І тут постає нове питання: як доросла повносправна людина може місяць жити без паспорта? А нарахування зарплати? А купівля залізничних (авіа) квитків? А усі банківські операції? А якщо раптом загубила банківську картку? А елементарне отримання посилок на «Новій Пошті» для якої документ – це паспорт, студентський, пенсійне посвідчення і водійські права. А якщо я не студентка, не пенсіонер і не водій? Тоді мені не пощастило. Журналістське посвідчення не проходить, я вже пробувала.

Одночасно з паспортом (точніше вже після його зміни) треба міняти ідентифікаційний код (ну про всі грошові перекази, гонорари та інші фінансові справи ви вже зрозуміли, правда?). Потім – виписка від батьків, приписка у чоловіка (це вже треба для кредиту), постановка на квартирну чергу (вуаля – теж місяць!), перевірка житлового стану, чи дійсно на одну проживаючу особу припадає менше 7 квадратних метрів. (Пам’ятаєте безсмертну «Кайдашеву сім’ю»? Мені здається, у них було більше.) А що далі – ми ще не заглядали. Бо страшно. І бо Жені досі не виділили обіцяної землі, хоч заява написана півроку тому. Нема двох гектарів, ідуть суди. Коли буде – невідомо. Можна брати 10 соток під забудову. На виїзді з міста. На горбах і глині у «циганському» (Боже, яка я нетолерантна, звісно, ромському) районі, який золотонісьці між собою жартома називають «чорним». Саме місце для журналіста – у кримінальних новинах ніколи не буде нестачі.

Тож мій квест із документами тягнутиметься ще довго-довго, а там, хто зна, може гроші виділять, а може, черга підійде. А може, ще осіб 20 за цей час на чергу стане.
Тож атрибути з секс-шопу лежать до кращих часів. Секс із державними органами в плані оформлення довідок і бюрократичної тяганини найбільш жорсткий із усіх відомих людству. І ніяких «стоп-слів» тут, на жаль, нема.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x