Необґрунтовано м’який вирок стосовно посадовця-хабарника скасували

Необґрунтовано м’який вирок стосовно посадовця-хабарника скасували

За результатами розгляду касаційної скарги прокуратури області Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасовано вирок апеляційного суду Черкаської області, яким колишнього посадовця Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у вересні 2013 року за вирішення питання щодо надання дозволів на розроблення документації із землеустрою чиновником отримано неправомірну вигоду в сумі 107 665 грн.

Вироком апеляційного суду Черкаської області зазначеного посадовця визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на 3 роки, з конфіскацією майна та з позбавленням рангу державного службовця.

Не погоджуючись з м’якістю покарання, призначеного вказаним вироком, прокуратурою області оскаржено його у касаційному порядку.

Суд касаційної інстанції погодився із твердженнями прокурора щодо необґрунтованого призначення обвинуваченому занадто м’якого покарання за вчинення тяжкого корупційного злочину та призначив новий розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції.

Одночасно із цим, касаційний суд зобов’язав суд апеляційної інстанції за результатами нового апеляційного розгляду ухвалити справедливе рішення у кримінальному провадженні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x