Молоді науковці з Черкащини здобули визнання на Всеукраїнській науково-технічній виставці

Молоді науковці з Черкащини здобули визнання на Всеукраїнській науково-технічній виставці

Сьомий рік поспіль Національний центр «Мала академія наук України» 15–17 листопада провів виставку-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Вона пропагує науково-технічні та експериментальні роботи серед учнівської молоді, заохочує до конструкторської діяльності. Свої роботи гідно представили й черкащани, повідомляють в управлінні освіти і науки облдержадміністрації.
Загалом на виставці-конкурсі було представлено 89 проектів. Обласний комунальний заклад «Черкаський обласний Центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» представив на конкурс 4 наукові проекти у номінаціях: «Машинобудування», «Екологія та ресурсозбереження», «Технічна творчість та винахідництво».

Дипломи переможців отримали Усик Руслан, учень 4 курсу Державного навчального закладу «Канівське вище професійне училище» (номінація: машинобудування) – ІІ місце; Клочанка Назар, учень 10 класу Жаботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кам’янської районної ради (номінація: матеріалознавство та перспективні технології) – ІІІ місце.

Оцінювали школярські проекти науково-педагогічні працівники ВНЗ, галузевих інститутів НАН України і співробітники АТ «Укрексімбанк». Серед критеріїв оцінювання – актуальність, практичне значення, самостійність у виконанні роботи і творчий підхід, повнота в розкритті теми, презентаційні навички учасника, відповідність стендової доповіді вимогам і наявність демонстраційної моделі чи макета.
За словами президента МАН Станіслава Довгого, з кожним роком винаходи, представлені на «Майбутньому України», стають більш практичними та орієнтованими на розв’язання проблем сучасності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x