Музейну кімнату мужності відкрили в рідній школі загиблого Ігоря Момота

Музейну кімнату мужності відкрили в рідній школі загиблого Ігоря Момота

Про людину-легенду – мовою фото та речей. У Черкасах у рідній школі загиблого Ігоря Момота відкрили музейну кімнату його мужності та відваги.

Першою туди зайшла дружина загиблого прикордонника. Вона ж додала новий експонат – його оберіг. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Цей сувенірний меч із написом «Холодний Яр» Ігор завжди брав із собою, а того разу лишив, – переповідає пані Надія. – Бо той розламався навпіл. З відрядження Ігор уже не повернувся… Я дякую усім, хто береже про нього пам’ять. Це дуже цінно.

У школі № 26 шанують свого колишнього учня. Навесні тут відкрили меморіальну дошку на його честь. А з літа школа має ім’я Ігоря Момота.

– Для нашої нової музейної кімнати ми збирали все по крихті, – розповідає вчителька історії Лариса Рошко. – Тут грамоти, подяки, особисті речі, які бережуть дух і пам’ять про Ігоря Момота. Завдяки прикордонникам із Оршанця, нацгвардійцям і афганцям ми маємо таку кімнату в нашій школі. Тут і те, що лишилося від зброї, і муляжі. Побачити все на власні очі з’їхалися близькі та знайомі загиблого генерал-майора, а також владці. Серед них – і уповноважена Президента з мирного урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Музейну кімнату мужності відкрили в рідній школі загиблого Ігоря Момота

– Людина жива, поки жива про неї пам’ять, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – І мені дуже приємно, що про Ігоря Момота ми не забуваємо. Причому ми не згадуємо про нього лише на річниці. Ми пам’ятаємо про нього завжди. Кожен – по-своєму. Я знаю, що до створення цієї музейної кімнати долучилося багато людей. Це теж символічно. За життя Ігор Федорович об’єднував своїх прикордонників і не тільки довкола спільної справи – захисту нашої країни, наших рубежів. І досі він об’єднує всіх нас.

Черкаське крайове товариство Українського козацтва передало до музейної кімнати прапор із підписами десантників, які знали загиблого. А ще – рештки снаряда «Граду». Водночас дружині Ігоря Момота вони вручили його посмертний орден – за відродження України. Нагадаємо, багаторічний керівник Оршанецького навчального центру загинув торік у липні на Луганщині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x