Кохання під прикриттям, або Агент – повний нуль

Кохання під прикриттям, або Агент – повний нуль

Усім жінкам інколи хочеться потрапити в казку. Або фільм. Бажано мелодраматичний, але, на крайній випадок, можна і в гостросюжетний. Загадкові чоловіки ж завжди справляють враження. Особливо, якщо в них дуже секретні й дуже чоловічі професії типу працівника спецслужб. У бойовиках та детективах такі чоловіки ще й фантастичні коханці. Але реальне життя далеке від фільмів. На жаль.
Оксана познайомилася з Андрієм у соцмережі. Уже потім, коли все сталося, до неї почало доходити, що його сторінка була доволі дивною – мінімум інформації про себе та фотографій, максимум – друзів. Точніше – подруг. У друзі Андрій додавав лише дівчат. Потім пояснив Оксані, що в силу своєї роботи (а працював він у Службі безпеки України) інколи таким чином «накриває» повій – знайомиться з ними, призначає побачення на конспіративній квартирі, а потім – затримує за проституцію.

Та до вищеописаних пристрастей Оксані тоді було ще далеко. Вона розійшлася з останнім своїм хлопцем-однолітком близько року тому. У житті поки-що були лише навчання і робота – складна і нервова та ще й не вельми оплачувана, як для наймолодшого працівника в державній установі з цнотливо чистою трудовою книжкою. Тож знайомство з таким супергероєм, значно старшим чоловіком із серйозними намірами було першою яскравою подією за кілька останніх місяців.
Про серйозні наміри Оксана зрозуміла, коли після двох місяців нечастих зустрічей, знайомства з сусідами Андрія на орендованій квартирі та запального й небезпечного (як і все в житті Андрія) сексу, він запропонував їй стати його дружиною. Щоправда, ні обручки, ні квітів, ні інших атрибутів романтичного освідчення не було. Але Оксана і так була на сьомому небі від щастя. Повела Андрія знайомитися з мамою і братом. За чаєм із тортом Андрій довго розповідав про свою складну і небезпечну роботу та знайомство з Оксаною. Вона вперше побачила його в футболці від «Нової Пошти». Він тоді саме працював «під прикриттям». Якісь незаконні поставки. Андрій навіть назвав номер відділення, в якому після того ніби-то змінився директор.

Мама слухала, кивала, і говорила Оксані, що вона має змінитися, стати серйознішою, навчитися готувати «тормозки» і створювати сімейний затишок. Он, мовляв, у людини хвилини вільної нема. Телефон розривається увесь час.
Але після знайомства Андрія з майбутньою тещею сталася низка подій, які помалу почали витягувати Оксану з-за пелени рожевих окулярів. По-перше, в Андрія почалися фінансові проблеми. Він почав позичати з невеликої зарплати своєї нареченої то сотню, то дві. Вона довірливо давала зарплатну картку – уже ж майже сім’я. Потім на кілька днів приїхав друг дитинства, і з уривків їхніх розповідей на кухні Оксана з подивом дізналася, що Андрій насправді не з Київської області, як їй розповідав, а з села на Черкащині, а на «Новій Пошті» він і справді працював, правда недовго і якось не дуже результативно.
І хоч сигнали були тривожними, Оксана намагалася не звертати уваги. У неї була куди важливіша місія – підготовка до весілля. В один зі спільних, майже сімейних вечорів дівчина якось зробила «селфі» з коханим і виклала в соцмережу. Це сталося вперше, бо він був заїдливим противником подібних дій. Мовляв, робота не така, щоб «світитися». І хоч на фото було видно лиш півобличчя її обранця, але вже того ж вечора їй написала знайома, з якою колись разом працювали.

– Ти його давно знаєш?
– Це мій наречений, а що?
– Я лише вчора в нього на квартирі пила чай і пропозиції були дуже неоднозначні…
Оксана розповіла все Андрієві. Він психував, зривався на крик, говорив що знати не знає і відати не відає. І що подруга все із заздрощів. І взагалі, він же просив її не викладати фото… Розмова закінчилася сваркою. Оксана поїхала додому, а на наступний день отримала СМС: «Ми більше ніколи не побачимося. Мене змусили написати заяву – за власним бажанням. Не пройшов медкомісію. Великі проблеми зі спиною. Треба робити МРТ. А на нього немає зараз коштів. Вірю, що у тебе все буде добре».
Спантеличена Оксана миттю викликала таксі і приїхала. Пропонувала свої заощадження – 110 доларів, усе, що на той час мала. Андрій заперечливо хитав головою. Але коли вона вже повернулася додому, прийшло СМС: «Висилай гроші».

Обмінювали бакси на гривні теж, неначе у шпигунському фільмі, робила це Оксана, а потім, за рогом, з великими пересторогами клала гроші Андрію за полу пальто.
А потім вона чекала результатів МРТ. А він – просто зник. На дзвінки не відповідав, повидаляв сторінки в соцмережі. Знайшла його та сама подруга. З якою він на той час ще продовжував спілкуватися. Через спільних знайомих – колишній працівників «органів» вдалося вирахувати, що у Службі безпеки України він ніколи не працював. А схожі «листи щастя» розіслав у мережі ще кільком їхнім знайомим дівчатам. Черкаси – це ж велике село.
Удалося навіть призначити Андрію зустріч та трохи «провчити» за допомогою знайомих «накачаних» хлопців. Йому розбили носа. А от коли дзвонив Оксані, то скиглив так, наче, найменше, зламали ребро. Коли дівчина приїхала і не побачила смертельних травм, зате побачила сльози і страх в очах «секретного агента» захотіла викреслити його зі свого життя назавжди.
Він і досі часом пише СМСки з обіцянками віддали бакси. Вона, звісно, уже не вірить жодному слову.

Анжеліка Войс

Юлія Вовкодав, психолог:

Тема шлюбних аферистів невичерпна. Ніби всі ми жінки розумні, ніби й досвід такий-сякий життєвий маємо, але коли на горизонті з’являється він, красивий, романтичний і сексуальний, ми забуваємо про все на світі і летимо у вирій пристрастей наче метелики на вогонь.
Чому? Так вже створена жінка, що її єство запрограмоване на пошук претендента продовження роду. І якщо вже вона його знайшла, красивого, романтичного, сексуального, звернула на себе його увагу, психіка жінки будує плани на створення сімейного вогнища. На дрібні недоліки чоловіка, які з часом виринають, свідомість жінки закриває очі. А як же? Ідеальних чоловіків немає, а створювати родину треба. Потім у коханого з’являються проблеми, переважно фінансові, і у нас, жінок включається ще одна кнопочка – материнський інстинкт. Нам стає чоловіка шкода. І ми починаємо йому допомагати. Його цікавить переважно матеріальна допомога у вигляді грошей і нерухомості, і ми допомагаємо. І ще жаліємо його. І знову допомагаємо. І знову жаліємо. І тут – клац, в його житті трапляється якийсь форс-мажор і він каже нам – до побачення. Цікаво, що навіть після такого «до побачення» жінки часто-густо ще висилають коханому свої останні заощадження. Материнський інстинкт – то страшна сила! Тож коли жінка довідується, що її обранець звичайний шахрай, вона зазвичай в шоці. Її гормони зіграли з нею, такою розумною і досвідченою, злий жарт.
Але все ж на що варто звернути увагу, аби вчасно викрити шлюбного шахрая?
– По-перше варто обережно ставитися до знайомств в інтернеті. Соціальні мережі і сайти знайомств кишать збоченцями і шахраями, що полюють за самотніми жіночими серцями. Згадаймо, наша героїня Оксана познайомилася з «коханим» саме і соцмережі.
– Друге – шахрай часто представляється представником професії, овіяної ореолом таємничості і романтики – розвідник, відомий в обмежених колах адвокат, співробітник серйозної держструктури, капітан далекого плавання і т.д. Це дозволяє не розповідати про роботу, посилаючись на секретність, і додає додаткового чоловічого шарму. Нашій Оксанці попався «працівник Служби безпеки України» – теж непоганий варіант, таємничо і романтично.
– Третє – практично на самому початку знайомства з потенціальною жертвою, шахрай непомітно з\’ясовує її матеріальне становище. Напевно наш Андрій був ще новачок, адже працював на юних дівчатах без особливих статків. Але ж Оксана мала роботу і постійний дохід, тож аферист не погребував навіть її копійками.
– Далі – шахрай ніколи не знайомить майбутню жертву з друзями і родичами, навіть якщо мова вже йде про весілля. Причини можуть бути найрізноманітніші – сирота, всі родичі в еміграції, мама живе в Мурманську. Цікаво, що на момент пропозиції шлюбу жінки ведуться навіть на відмовку типу «я в депресії і нікого не хочу бачити». І чим абсурдніше причина, тим легше в неї вірять майбутні жертви. В нашому випадку про родичів «нареченого» взагалі не було ні слова.
– Далі – шахрай уникає фотографуватися, або робить все, аби на фото не було видно його обличчя. Наш Андрій теж був противником фото, адже за легендою мав роботу не таку, щоб «світитися». Навіть на єдиному випадковому селфі, що потрапило в соцмережі завдяки Оксані, було лише пів його обличчя.
– Дуже швидко шахрай прагне потрапити на територію жертви і там закріпитися. Якщо жінка ще не готова до спільного життя в хід може піти демонстративна образа. Адже як можна не довіряти йому, серйозно налаштованому на створення родини? В випадку з Оксаною, що напевно ще не мала власного житла, Андрій вирішив познайомитися з її родичами, мамою і братом. Це також мало ефект такого собі закріплення на жертві. І дійсно мама Оксани теж потрапила в тенета Андрія, адже почала активно повчати доньку щодо її майбутнього подружнього життя.
– Нарешті саме цікаве – у нашого супер-героя починаються проблеми. На романтичній вечері в ресторані з’ясовується, що він забув кредитку, загубив телефон, отримав несподіваний штраф при відсутності гаманця. Таким чином шахрай з\’ясовує готовність жінки розлучитися заради нього з власними грошима. В нашому випадку Андрій «почав позичати з невеликої зарплати своєї нареченої то сотню, то дві. Вона довірливо давала зарплатну картку – уже ж майже сім я».
– Все, далі кульмінація – потреба в великій сумі коштів внаслідок проблем із здоров’ям, розвалу його фірми, «смертю» мами – це на вибір. А потім форс-мажор і розлучення. Наш горе-аферист втратив контроль над ситуацію після того, як допустив низку помилок: запросив у присутності Оксани балакучого друга дитинства, завдяки якому викрилася частина брехні, ну і звісно випадкове фото, що потрапило в соцмережу і миттєво стало причиною викриття низки специфічних обставин, які розвіювали ореол благонадійності «нареченого». Андрій спрацював миттєво – спільного майбутнього не буде, він втрачає роботу, проблеми із здоров’ям, треба кошти на обстеження. І тут у Оксани включається та сама кнопочка під назвою «материнський інстинкт» – воно ж уже ніби своє, рідне, йому ж допомогти треба. А інстинкт створення родинного вогнища благополучно заплющує дівчині очі на всю брехню, що була викрита – ідеальних же чоловіків немає. І вона викладає всі свої заощадження в сумі 110 доларів. Все. Завіса.
Але історія не закінчена, сільський шахрай-бідолага напевно ще не навчився абстрагуватися від відносин із своєю жертвою. Видно, що Оксана йому таки подобалася. Саме тому він навіть після отримання всього, що було можна викачати з незаможної дівчини, таки йде на контакт з нею і… одержує копняків від «накачаних» хлопців. І ще не заспокоюється «закоханий» аферист, він пише Оксані повідомлення із сльозними обіцянками віддати бакси. Та дівчина нарешті включила в собі мудру жінку і не вірить його пустим теревеням.
Отже висновок: в даному випадку маємо справу з шлюбним аферистом низького ґатунку, не професіоналом. Його навіть стає трішки шкода… Ой, про що це я?
Дівчата, бережіться шлюбних шахраїв!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x