Черкаський журналіст презентує у Черкасах свою першу книгу

Черкаський журналіст презентує у Черкасах свою першу книгу

Вже цієї п\’ятниці, 16 грудня, відбудеться презентація книги черкаського журналіста та молодого письменника Назарія Вівчарика «Ті, що живуть під землею». Захід відбудеться у межах звітного вечора за літературний сезон 2016 року від МГО «Книжковий маестро», інформує прес-служба організації.

Журналіст лише віднедавна спробував себе в літературі, став фіналістом ряду літературних конкурсів, друкувався в журналах «Склянка часу», «Світ Фентезі», «Дніпро», деякі оповідання входили до збірок, зокрема, «Світильник Джека», «Це ж елементарно, сер», альманаху «Позапростір». Містична повість «Ті, що живуть під землею» та збірка детективних оповідань видані у мультимедійному видавництві Стрельбицького.

Як розповідає автор, повість «Ті, що живуть під землею» він писав для літературного конкурсу, організованого львівським фантастом Олександром Дмитровським. Вимогою конкурсу було написання оповідання жахів.

– Я люблю читати містику, фантастику, трилери і, звісно, щось жахливе, як нині модно це називати горор-література. Була ідея і я вирішив спробувати свої сили, бо це мені допомагало в якійсь мірі розслабитися і відволіктися від буденних клопот. Згодом оповідання переросло в повість. Я дуже намучився, поки покоротив цю повість до вимог конкурсу. Але, на жаль не виграв. До слова, раніше я таки входив до упорядкованої ним збірки містичних і жахливих оповідань до дня Хеловіну. Та цього разу не склалося. Олександр пояснив дещо, дав поради. Я повернув у повість всі обрізані раніше частини і робота зацікавила мультимедійне видавництво Стрельбицького, з яким я контактував раніше, – каже Назарій Вівчарик.

За словами молодого письменника, у повісті він намагався зосередитися не так на жахах, як показати буденне життя у селі неподалік столиці, а головне – зосередити увагу на особистості головного героя Віталіка.

– Хлопець з важким характером, з цікавою долею, повернувшись в Україну з заробітків з Росії, намагається якось спокутати провину перед батьком, з яким посварився, коли ще той був живий. Також я хотів порушити питання подальшої визначеності в житті. Адже Віталік заробив на заробітках гарні гроші, проте нині не знає який життєвий шлях обрати. Ось справжній жах, коли людина не бачить себе в майбутньому. Така от проза життя. Проте для чистоти жанру слід було не забути і за кротолюдей, з якими довелось зіткнутися хлопцю. Фінал у мене відкритий, тож дехто вимагав продовження.
Можливо, колись справді напишу другу частину, – коментує свою книгу автор.

Презентація відбудеться за адресою бульвар Шевченка, 274/1, 3-ій поверх (театр-студія «PROtest»). Початок о 18. 30.
Вхід за запрошенням (097 459 90 70 — Людмила), гарний настрій – обов’язковий.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x