У першому етапі роздержавлення ЗМІ беруть участь 9 черкаських видань

У першому етапі роздержавлення ЗМІ беруть участь 9 черкаських видань

Роздержавлення друкованих ЗМІ є другою ключовою реформою в інформаційному просторі України, поряд зі створенням суспільного мовлення. У першому етапі беруть участь 244 редакції. Зокрема й 9 видань з Черкащини. Ці друковані ЗМІ отримали можливість здійснити всі правові дії, щоб виконати закон. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Загалом з-поміж друкованих засобів, реформування яких передбачене на першому етапі, «Чигиринські вісті», «Надросся», «Вісник Городищини», «Шполянські вісті», «Трудова слава», «Колос», «Зоря», «Дніпрова зірка» та «Черкаський край».
– Ми трішки припізнилися з реформою і не прорахували, скільки редакцій реально готові до роздержавлення. На старті ми вважали, що це буде близько 50 ЗМІ, однак по факту бачимо готовність більшості, – зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.
Він підкреслив, що на першому етапі роздержавлення переважно виникалипроблеми в юридичному оформленні документів. Також були перешкоди з боку місцевих органів влади, які не розуміли важливості реформи і створювали бар’єри на шляху роздержавлення.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо подякував громадськиморганізаціям за юридичну допомогу у консультуванні учасників процесуроздержавлення, надання роз’яснень положень закону та участь у виїзнихзустрічах з колективами редакцій.
– Громадські організації активно адвокатували ухвалення Закону «Про реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації» і продовжують надалі підтримувати пресу на шляху роздержавлення, – зазначив Богдан Червак.
Підбивали підсумки з реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ в Україні 21 грудня на прес-конференції в УНІАН. Захід ініціювала і провела ГО «Центр демократії та верховенства права».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x