Презентація книги «Постріли слів» відбулася в УДПУ

Презентація книги «Постріли слів» відбулася в УДПУ

Нещодавно в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася презентація книги «Постріли слів», присвяченої подіям на Майдані, на сході України, воїнам АТО, волонтерам, усім Героям нашого часу. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

До збірки увійшли прозові та поетичні твори уманських письменників, які відгукнулись на запрошення стати учасниками і співавторами книги.
На презентацію довгоочікуваної книги в актовій залі університету зібралися письменники Уманщини, бібліотечні працівники міста, учасники АТО, викладачі та студенти. Місце проведення заходу було обрано організаторами невипадково, адже чимало авторів – це студенти, викладачі, випускники університету. Серед них – завідувач кафедри суспільних дисциплін університету, професор Анатолій Карасевич, викладач кафедри української літератури й українознавства, керівник літературного об\’єднання імені Миколи Бажана, доцент Марина Павленко; студенти факультету української філології Євген Романчук, Анна Середа, Тетяна Жвава, студент природничо-географічного факультету В\’ячеслав Яременко; випускники університету різних років Анастасія Подбітова-Яніна, Софія Кримовська, Оксана Лущевська, Олександр Шаболдов, Сніжана Шутко.

Презентація книги «Постріли слів» відбулася в УДПУ
Презентація книги «Постріли слів» відбулася в УДПУ

На початку святкового зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам\’ять героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, всіх, хто віддав своє життя за честь і гідність, за Батьківщину та увійшов у безсмертя. Із вступним словом виступили відома уманська поетеса, упорядник збірки Софія Кримовська, голова міського літературного об’єднання «ЛІТо», письменниця та громадська діячка Ніна Степанівна Михайлова, які підкреслили важливість цієї книги для нас усіх, для патріотичного виховання підростаючого покоління. Захід продовжили автори, які читали власні вірші. По-особливому звучали поетичні твори про гібридну війну, яку офіційно називають АТО, про героїзм наших воїнів, про жіночий, материнський біль, про Батьківщину, зраду і сподівання миру, про козацьку славу та звитягу в минулі віки і сьогодні. І хоча книга «Постріли слів» щойно побачила світ, вона вже знайшла свого читача.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x