Безробітні Тальнівщини допомагають в оформленні субсидій

Безробітні Тальнівщини допомагають в оформленні субсидій

Організація і проведення громадських робіт сприяє пом’якшенню соціальної напруженості на ринку праці та забезпечує фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними підходящої роботи.
На сьогоднішній день питання щодо стану призначення субсидій для населення району є одним із першочергових завдань, тому важливо забезпечити оперативне оформлення документації по субсидіях. Для своєчасного нарахування жителям Тальнівщини субсидії на допомогу прийшли і безробітні, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості. Про це «Нова Доба» дізналася в Тальнівському РЦЗ.

Районним центром зайнятості спільно з управлінням соціального захисту населення та за сприяння голови міської ради проведено роботу щодо підготовки необхідних документів для внесення змін до Програми зайнятості населення на 2013-2017 роки щодо затвердження додаткових видів громадських робіт. Дані громадські роботи передбачають роботу з інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій з залученням до таких робіт осіб з числа безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Фінансування таких робіт здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття рівними частинами пропорційно сумі витрат на їх організацію.

В результаті проведеної роботи рішенням сесії Тальнівської районної ради з міського бюджету виділено кошти в сумі 27 тис грн для організації проведення громадських робіт із залученням безробітних. Вже укладено договір на проведення зазначених робіт до кінця року та направлено 5 осіб, з числа безробітних на допомогу по оформленню субсидій, що сприятиме зменшенню черг та термінів оформлення документів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x