У Вергунах відзначили День села

У Вергунах відзначили День села

Відзначили до сотні місцевих жителів, котрі зробили вагомий вклад у розвиток населених пунктів. Серед них учасники АТО, волонтери, соціальні працівники та люди різних професій – освітяни, господарники, спортсмени, кращі учні, працівники культури та творчо обдарована молодь. Відзначили також переможців конкурсу на кращий двір в селі. Теплі слова вітань линули для наймолодшого та найстаршого жителі села, ювілярів, які зустріли в парі 50 років подружнього життя. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– Сьогодні нагороджують кращих людей, які відзначились своїми діями на благо села. Таких багато. Хотів би, щоб їхня кількість з кожним роком ще примножувалась, – зазначив у вітальному слові очільник району Костянтин Омараглієв. – Черкаський район із кожним роком нашими спільними зусиллями змінюється. Завдяки натхненню, відданості та роботі ваших односельців село розвивається.
Особливу увагу та поляку він висловив сільському голові Миколі Діхтяру, який вже понад 13 років працює на благо вергунівської громади. Відзначив і благодійників села – директора сільськогосподарського товариства «Колос» Петра Ткачука та генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромислова компанія «Маїс» Сергія Терещука за активну життєву позицію та участь у житті села. І цього святкового дня вони прийшли до сільчан із цінними подарунками: Сергій Терещук подарував звукову апаратуру для будинку культури, а Петро Ткачук – екскурсію у Почаївську лавру всім учасникам хорового колективу «Дивоцвіт», який відзначив своє 30-річчя.

У Вергунах відзначили День села

Багато серед тих, хто отримав нагороду, – учасники антитерористичної операції. Ці чоловіки ризикують життям у неоголошеній війні, аби зберегти суверенітет України.
– Відрадно, що жителі вашого села одними з перших відгукнулися та підтримали наших солдатів у скрутний час. Майже 13 тонн продуктів харчування, засобів першої необхідності, а також одягу були відправлені з Вергунів на схід країни. Окремо особлива подяка Олегу Хоменку за матеріальну та особливо моральну підтримку військовослужбовців, співчуття та розуміння, який безпосередньо довозив частину вантажу нашим захисникам у місця дислокації військ, також працівникам бібліотечних установ села, які організували акцію та передали нашим бійцям домашню випічку. При цьому ви опікуєтеся і учасниками антитерористичної операції тут, як кажуть, в тилу. Знову ж таки ваша громада зібрала понад 17 тисяч гривень для своїх односельців на лікування та поліпшення матеріального становища. Не залишилися ви осторонь й проблем переселенців, які втікаючи від війни, знайшли прихисток у Вергунах. Зараз у селі проживає 22 особи, яким опікується ваша громада. Хвала людям, що не втомлюються чинити добро, дарувати радість та віру в майбутнє іншим, – наголосив Костянтин Омаргалієв.

Присутніх у залі привітали також сільські голови від сусідніх із Вергунами сіл.
– Вергунівська громада має все необхідне, аби розвиватися та примножувати добробут та відповідати на всі виклики часу, – звернулася у вітальному слові секретар сільської ради-виконуюча повноважень сільського голови Наталія Миколаївна. – Попри всі труднощі, село може і буде розвиватися. Ми творимо його для наших дітей. Бажаємо нашим сусідам мирного неба, добра, здоров’я.
У рамках заходу у фойє будинку культури було організовано виставку робіт сільських майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Святковий концерт підготували учасники художньої самодіяльності будинку культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x