Черкаських освітян привітали з прийдешнім святом

Черкаських освітян привітали з прийдешнім святом

29 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова та заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль привітали освітян області з професійним святом, що буде відзначатись найближчої неділі. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Урочистості з нагоди свята пройшли в обласній філармонії та розпочалися з яскравих вокальних та хореографічних подарунків від тих, для кого невтомно трудяться наші освітяни – учнів-вихованців Центру дитячої та юнацької творчості м. Черкаси.

– У ці останні вересневі дні кожному із нас згадується власне дитинство, шкільні роки… І ці спогади завжди переповнені теплом і трепетом переживань, вдячністю за терпіння і знання. Я так само добре пам’ятаю своє шкільне дитинство, пам’ятаю, як я своєму батькові принесла диплом після закінчення заочного відділення нашого нині вже університету імені Богдана Хмельницького, як він взяв тремтячими руками той диплом і зі сльозами на очах сказав: «Моя доця – вчителька». І скільки пошани, благоговіння і радості було в тих словах, що я на все життя запам’ятала цю мить… Дорогі мої колеги, ми всі з вами переживаємо цей надскладний час. І ми добре знаємо, як непросто зараз вам працювати… Але, незважаючи ні на що, хочеться вірити лише в краще, в успіх і достойне пошанування професії Учителя в нашій країні, – наголосила голова обласної ради, звертаючись до колег-педагогів з найщирішими побажаннями.

Черкаських освітян привітали з прийдешнім святом

Не обійшлося й без заслужених нагород і відзнак. Зокрема, вручені освітянам щорічні обласні премії імені Олександра Антоновича Захаренка, що присвоюються за особливі успіхи у навчанні і вихованні учнів, вихованців, формування національних і загальнолюдських цінностей, громадянського суспільства, утвердження національної ідеї, патріотизму й демократизації.

Окремі вчителі, відзначені премією, не змогли особисто отримати нагороду, адже наразі беруть участь у заключному етапі ювілейного ХХ Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у м. Миколаєві. Тож вітаючи освітян, керівники області побажали лауреатам ще й успіхів у конкурсі, щоб гідно представити Черкащину серед інших областей.

Також Валентина Коваленко та Віталій Коваль вручили Почесні грамоти обласної ради та Почесні грамоти облдержадміністрації, Подяки Міністерства освіти і науки України. Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський нагородив освітян відзнаками «За відданість справі», а голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Жалдак вручила вчителям премії імені О.А. Захаренка обласної організації Профспілки.

Святковим дарунком освітянам області був також святковий концерт від Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x