Із аграріями на Черкащині вже працюють на новий лад

Із аграріями на Черкащині вже працюють на новий лад

Смс-інформування, електронна приймальня та аналітика. Сервісною службою для аграріїв стає департамент агропромислового розвитку Черкаської ОДА. Роботу там перебудовують за дорученням її очільника Юрія Ткаченка. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

При департаменті вже працює спеціалізований центр. Він надає аграріям інформацію, що знадобиться їм у роботі. Для цього співпрацює з аналітичними та консалтинговими компаніями.
– Це інформація щодо тенденцій ринку, експортного потенціалу, цінової політики на світовому ринку, – пояснює директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка. – Також маємо інформацію про кредитні програми тощо. Усе це ми надсилаємо нашим аграріям на електронну пошту. Є довідкова інформація і на оновленому сайті департаменту (http://dapr.ck.ua/). Там, до речі, працює електронна приймальня.

Тепер обласний департамент агропромислового розвитку частково виконує функції земельної комісії при ОДА. Її ліквідували задля спрощення бюрократичних процедур. Документи від заявників тут розглядають не місяць, як досі, а не більше 10 днів. Про результат їх інформуватимуть по смс.

– Я неодноразово на зустрічах із аграріями чув про проблему оформлення землі під господарськими дворами, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – У декого це затягується на роки. А це – втрачені інвестиції. Тому обласне управління Держгеокадастру отримало завдання навести лад у цьому питанні. А наш департамент паралельно це контролюватиме. За потреби на сайті розмістить інформацію про господарські двори в області.
Нагадаємо, реформувати роботу департаменту агропромислового розвитку розпочали кілька місяців тому. Усе – задля того, щоби черкаські аграрії були конкурентними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x