У Каневі рятувальники з волонтерами попереджають пожежі

У Каневі рятувальники з волонтерами попереджають пожежі

Щорічно з настанням холодів посилюється небезпека виникнення пожеж у житловому секторі. Причиною під час опалювального сезону здебільш стають порушення правил експлуатації пічного, газового опалення та електрообладнання. З метою попередження пожеж та загибелі на них людей працівниками Управління ДСНС у Черкаській області постійно проводять низку профілактичних заходів. Найбільш дієвою формою залишаються рейдові перевірки протипожежного стану домогосподарств. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Такі рейди вже провели у більшості районів області. Останній відбувся у місті Канів. Згідно статистичних даних, цього року на території Канівщини у житловому секторі виникло близько півсотні пожеж, під час яких загинуло 4 людей, матеріальні збитки від цих пожеж склали майже 7 млн. грн. І хоча трагічна статистика останніми роками демонструє стале зменшення, проте співробітники Канівського районного відділу не зупиняються, постійно приділяючи питанням профілактики та інформаційно – роз`яснювальній роботі серед місцевих жителів значну увагу.

30 вересня рятувальники, спільно з волонтерами районного осередку товариства «Червоний Хрест» здійснили обхід приватних домоволодінь розташованих на трьох вулицях Канева. Особливу увагу інспектори ДСНС та волонтери приділили багатодітним та неблагополучним сім’ям, одиноко проживаючим а також громадянам похилого віку.

Під час рейду кожному з господарів працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій детально роз’яснили правила поводження з електропобутовими і нагрівальними приладами, газовим обладнанням та пічним опаленням. Кожний мешканець приватного домоволодіння отримав пам’ятку з правилами користування пічним опаленням, електричними приладами та газовим устаткуванням.

Цього ж дня, канівські рятувальників разом з волонтерами Товариства «Червоного Хреста», відвідали і гуртожиток Канівського вищого професійного училища № 23. Оскільки жителям гуртожитку, в більшості є студенти, профілактики роз’яснили молоді правила безпечного використання електропобутових приладів та як діяти у разі виникнення пожежі. В свою чергу, з персоналом гуртожитку рятувальники провели детальний інструктаж щодо дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації. Проведення заходів евакуації.

– Подібні заходи мають велике значення, оскільки безперечно дають позитивний результат. Громадяни поспілкувавшись із фахівцями ДСНС починають більш уважно ставитись до виконання правил безпеки, питаннями власної безпеки та безпеки оточуючих. Канівські рятувальники продовжуватимуть роботу щодо навчання населення правилам безпеки та попередження пожеж у житловому секторі впродовж усього опалювального сезону – наголосив керівник Канівського районного відділу Богдан Диченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x