У Черкасах відзначили ювілей керівника творчої студії

У Черкасах відзначили ювілей керівника творчої студії

У Будинку культури імені Івана Кулика 29 вересня пройшов концерт «Піснею любові і добра…» творчої студії «Сузір’я» за участю талановитої молоді та майстрів мистецтва та з нагоди 45-річчя творчої діяльності керівника студії Олександра Миколайовича Деньги. Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Привітати ювіляра з 65-річчям та 45-річним ювілеєм творчої діяльності прийшли поціновувачі його таланту та представники обласної і міської влади, громадських об’єднань та організацій, спілок різного рівня, пересічні громадяни.

Від міської влади та депутатського корпусу Олександра Деньгу вітав секретар міської ради Олександр Радуцький, який звернув увагу на позитивну енергію, що вирувала в наповненому залі та висловив подяку за створення творчого колективу «Сузір’я»:

– За це вам велика шана і подяка, тому що об’єднали біля себе таку кількість людей, а це може зробити тільки Людина з великої букви.

Олександр Романович вручив ювіляру подарунки та Почесну грамоту від міської ради.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова наголосила на тому, що Олександр Миколайович Деньга ділиться досвідом з молоддю, нашою громадою не тільки як виконавець високого фахового рівня, а й позиціонує себе, як громадського діяча, який займається, в першу чергу, національно-патріотичним вихованням нашої молоді та побажала надалі радувати нас всіх творами свого виконання. Також вона вручила Почесну грамоту за багаторічну творчу діяльність і вагомий внесок у патріотичне виховання молодого покоління нашого міста.

Багато добрих, щирих слів з побажаннями творчої наснаги, здоров’я та щастя звучало з багатьох уст цього вечора на адресу ювіляра.
Глядачі мали змогу згадати творчі віхи Олександра Деньги, якому любов до пісні прививала мама Ганна Микитівна, яка завжди підтримувала його, за що син висловлював глибоку вдячність своїми успіхами.
Коло творчості Олександра Миколайовича багате і різноманітне. Пісня – його величний крам, любов до людини, до рідної землі та батьків. Поряд з тим він багато років приділяє увагу благодійності, адже є засновником творчого благодійного фонду «Сузір’я», який постійно проводить культурно-масові заходи, концерти, творчі зустрічі в дитячих будинках, школах-інтернатах, пансіонатах для людей похилого віку, ветеранів Другої світової війни, воїнів АТО.

У 2014 році він ініціював проведення святкового концерту присвяченого 15-річчю фонду «Сузір‘я», де на запрошення Олександра Миколайовича приїхали видатні артисти. Під час концерту було зібрано 35 тисяч гривень і благодійні кошти були спрямовані в дитячий центр онкології і гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру на придбання 2 апаратів, які вкрай необхідні для лікування дітей.

За багаторічну благодійну роботу Олександр Деньга був нагороджений орденом «За гуманність та милосердя», патріарх Київський і всія Русі Філарет нагородив його благословенною грамотою і орденом патріарха. За заслуги патріотично-творчого виховання молодого покоління нагороджений орденом «Козацька слава» ІІ ступеня. За свій багаторічний стаж був нагороджений багатьма Почесними грамотами та ювілейною медаллю на честь 70-ї річниці визволення Черкас.

В цей святковий вечір ювіляра вітали музичними дарунками і його численні вихованці творчої студії «Сузір’я» й Будинку культури імені І. Кулика, артисти філармонії, Черкаський заслужений академічний народний хор та багато інших.

А наш ювіляр теж потішив своїх прихильників виконанням пісень, в тому числі і авторськими. Усміхнені та у гарному настрої глядачі слухали Олександра Миколайовича Деньгу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x