На Кременчуцькому водосховищі провели протизаморні заходи

На Кременчуцькому водосховищі провели протизаморні заходи

25 січня на проблемних ділянках Кременчуцького водосховища в районі с. Леськи, с. Худяки Черкаського району повторно проведені заходи, які мають на меті попередження виникнення передзаморних, заморних явищ та запобігання масової загибелі водних біоресурсів. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкасирибоохорони.

Заходи провела Державна екологічна інспекцієя у Черкаській області спільно з Черкасирибоохороною та водною патрульною поліцією з залученням користувачів водних живих ресурсів.

Для цього на водоймах прорубано лунки та встановлено в них снопи з очерету – таким способом забезпечена своєчасна аерація, використовуючи для цього льодобури, мотори човнів та бензопили.

Державна екологічна інспекція у Черкаській області й надалі проводитиме подібні заходи, піклуючись про рибні запаси Черкащини та звертається до кожного рибалки, до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок регулярно вести спостереження за станом зимівлі риб. Про всі випадки ускладнення екологічного стану, появи ознак задухи риби звертайтесь за телефоном «Гарячої лінії» Держекоінспекції у Черкаській області 63-09-87 та в інші уповноважені органи для вжиття заходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x