На Черкащині у хабарництві звинувачують двох працівників Рибоохорони

На Черкащині у хабарництві звинувачують двох працівників Рибоохорони

Учора прокуратура області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області та комерційного директора одного із підприємств області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Їх обвинувачують у вимаганні та одержанні 23 листопада неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. дол. США за повернення знарядь лову, непритягнення осіб до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 5 ст. 85, ч. 1 ст. 85-1 КУпАП та у подальшому забезпечення безперешкодного вилову останніми риби на території Кременчуцького водосховища, в межах річки Дніпро, на території Черкаської області.

Слідством дії правоохоронців кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а їх пособника – за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x