Сьогодні «Черкасиводоканалу» – 101 рік

Сьогодні «Черкасиводоканалу» – 101 рік

Сьогодні, 1 жовтня 2015 року, «Черкасиводоканалу» виповнюється 101 рік із дня заснування, а значить і у міста невеличке свято: 101 рік тому в черкаських оселях з’явилось таке звичне на сьогодні благо – вода. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба КП «Черкасиводоканал».

Щодня підприємство цілодобово забезпечує питною водою 269 тис. осіб. в об’ємі 80 тис.м3 /добу, а також надає послуги з централізованого водовідведення для 245 тис. осіб. Черкаський водоканал постійно забезпечує жителів міста питною водою, якість якої відповідає всім вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання Людиною», як за хімічними, так і за бактеріологічними показниками. Водопровідна мережа нараховує 460 км, а мережа каналізації – 264,6 км.

Історія ж підприємства починається із далекого 1911, тоді ж було розроблено перший проект Черкаського водопроводу. Згідно з проектом, першу чергу водопроводу планувалося побудувати із 2-х артезіанських колодязів, станції знезалізнення, 2-х залізобетонних резервуарів чистої води ємністю 65 тисяч відер кожен, насосної станції і водонапірної башти системи інженера Шухова з резервуаром на 20 тисяч відер.
І сьогодні на території підприємства можна побачити резервуар чистої води, насосну станцію і водонапірну башту Шухова, які були збудовані у 1914 році.

Будівництво водопроводу було закінчено 1 жовтня 1914 року, що і є початком діяльності Черкаського водопроводу. Черкаський централізований водопровід з року введення був 8-им в Україні, 28-им – у Російській імперії і 36-им у світі.

А нині ж «Черкасиводоканал» – це сучасне підприємство, що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для насення, експлуатація водопровідних і каналізаційних мереж та споруд.

Фахівці КП «Черкасиводоканал» постійно працюють над удосконаленням роботи підприємства. На сьогодні основна увага приділяється економному використанню електроенергії, запровадженню новітніх технологій очистки води, реконструкції мереж водопостачання і водовідведення з використанням сучасних матеріалів та передових підходів.

У найближчій перспективі зусилля колективу будуть спрямовані на впровадження автоматизованої системи управління технологічними процесами, реконструкцію головних каналізаційних колекторів міста та водопровідних мереж і реконструкцію блоку очисних споруд Дніпровської водоочисної станції

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x