5 га землі на Корсунщині повернули державі

5 га землі на Корсунщині повернули державі

Вищий господарський суд України залишив у силі рішення господарського суду Черкаської області про задоволення позову прокурора з визнання недійсними рішень та правочинів щодо незаконно наданої в оренду земельної ділянки у Корсунь-Шевченківському районі. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Щоб відстояти інтереси держави, органам прокуратури знадобилося майже 2 роки. У 2015 році прокуратурою області пред’явлено позов до сільської ради та фізичної особи-підприємця, якому з грубими порушеннями вимог земельного законодавства надано в оренду на 25 років земельну ділянку площею майже 5 га вартістю понад 230 тис. грн. Прокуратурою встановлено, що при наданні землі, на якій розташований ставок та гідротехнічні споруди, не дотримано конкурентних засад, встановлених для передачі в оренду комунального майна, чим порушено інтереси держави та територіальної громади.

Справа розглядалася судами неодноразово. Відповідач неодноразово оскаржував прийняті не на його користь судові рішення.

Прокуратурою зайнято принципову правову позицію, завдяки якій кінцеве судове рішення відповідає державним інтересам – відповідне рішення сільської ради та договір оренди земельної ділянки визнано недійсними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x