Борги черкащан реструктуризуватимуть

Борги черкащан реструктуризуватимуть

Днями Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, який дає можливість реструктуризувати заборгованість із плати за утримання будинків та прибудинкових територій і за житлово-комунальні послуги (водопостачання і водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів). Про це повідомляють у Міністерстві розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

– На сьогодні одним із чинників, який суттєво ускладнює фінансовий стан підприємств житлово-комунального господарства, є заборгованість споживачів за отримані житлово-комунальні послуги. Уряд пішов назустріч людям, створивши можливість реструктуризації цих боргів. Завдяки цьому вони зможуть поетапно розрахуватися за раніше спожиті послуги, – зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

Проектом змін до зазначеного закону регламентується, що суми заборгованості з плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та плати за комунальні послуги (централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, а також вивезення побутових відходів) наймачів (орендарів) та власників житлових будинків (житлових приміщень, квартир), яка склалася станом на 1 січня 2013 року перед виконавцями/виробниками зазначених послуг, підлягають реструктуризації шляхом розстрочення їх сплати строком до 60 місяців залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату реструктуризації.

\”Уряд учора ухвалив рішення про можливість реструктуризації таких боргів строком на 5 років за умови регулярної щомісячної оплати вартості житлово-комунальних послуг. Такий досвід у нас вже був, він привів до того, що люди почали розплачуватися по своїх зобов\’язаннях, і це саме спрацювало на користь, у тому числі і підприємствам, які надавали ці послуги\”, -повідомив Прем\’єр-міністр України Микола Азаров у соціальній мережі Facebook.

Для реструктуризації заборгованості громадяни укладають з підприємствами – виконавцями/виробниками житлово-комунальних послуг договори про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги (договір про реструктуризацію заборгованості).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x