Що з’їсти, щоб порозумнішати?

Що з’їсти, щоб порозумнішати?

Учені з’ясували, які продукти найкорисніші для мозку. Щоб краще навчатися, та й узагалі бути здоровим, радять частіше їсти рибу, молочні продукти, бобові й помідори. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Найбільше на роботу мозку впливає жирна риба. Як відомо, у ній високий вміст омега-3 жирних кислот. Саме ці кислоти «відповідальні» за вироб­лення сірої речовини у мозку. Тому вчені радять їсти рибу не рідше, ніж 1-2 рази на тиждень.
Також на роботу мозку позитивно впливають молочні продукти. Мозкові клітини легко засвоюють корисні речовини, які містяться в молоці. Таким чином покращується обмін речовин, що підвищує інтелект людини. Експериментальним способом доведено: люди, які регулярно вживають молочні продукти, демонструють хороший рівень пам’яті й логічного мислення.
Бобові покращують пам’ять. Вони містять багато вітаміну В і фолієвої кислоти.

У томатах є антиоксидант лікопін. Саме він мінімізує негативний вплив вільних радикалів на мозок. До того ж доведено, що вміст лікопіну в помідорах після термічної обробки зростає. Також лікопін сприяє оновленню клітин, оздоровленню організму та омолодженню шкіри.
Це не єдині продукти, корисні для розумової діяльності. Також учені радять споживати чорниці, буряк, капусту та шпинат.

Іще дослідники з’ясували, які продукти можуть блокувати роботу мозку. Це дуже жирна й дуже солодка їжа. У напівфабрикатах, копченині, фастфуді дуже багато прихованих жирів. Така їжа, особ­ливо насичені жири тваринного походження, може стати причиною закупорки судин і блокувати приплив крові й поживних речовин у мозок.

Загалом корисні для мозку солодощі при надмірному вживанні можуть завдати шкоди розумовій діяльності. Солодощі різко підвищують рівень глюкози в крові, що з часом може призвести до постійних стрибків рівня цукру в крові, а це в свою чергу призводить до неможливості сконцентруватися на якійсь певній дії. Так, любителі солодкої газованої води більш схильні до депресій і мають гіршу пам’ять. Цукерки та випічка зовсім непотрібні для роботи мозку. Оскільки енергія, отримана від їх вживання, надто короткочасна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x