З 1 вересня за письмовим запитом платника може проводитися документальна виїзна перевірка

Державна податкова інспекція у м. Черкаси повідомляє суб’єктам господарювання, що за наявності письмового звернення платника податків замість невиїзної документальної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка. Це стало можливим завдяки доповненням новим пунк­том 79.5 ст.79 Податкового кодексу України. Такі зміни були внесені Законом України від 17.07.2015 №655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на платників податків».

Згідно з ними, платник податків під час організації документальної невиїзної перевірки при отриманні повідомлення та копії наказу про її проведення має право надати до контролюючого органу обґрунтоване звернення щодо проведення документальної виїзної перевірки (наприклад, у зв’язку зі значною кількістю первинних документів, які необхідно надати контролюючому органу для проведення перевірки).

Контролюючий орган розглядає питання щодо можливості виїзного характеру перевірки (з урахуванням стану платника податків, наявності або відсутності його за місцезнаходженням (місцем проживання), відсутності інших обставин, які унеможливлюють належне проведення виїзної документальної перевірки) та про результати розгляду письмово повідомляє платника податків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x