На Черкащині прагнуть до впровадження монетизації пільг

На Черкащині прагнуть до впровадження монетизації пільг

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас під час наради 30 вересня. Він також зазначив, що впровадження такої системи з наступного року допоможе вирішити питання пільгового перевезення в умовах складної економічної ситуації як для перевізників, так і для пасажирів. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Зараз на Черкащині перевозять 18 пільгових категорій населення, у перерахунку це майже 490 тисяч осіб, які користуються правом безкоштовного проїзду в транспорті. Однак, зі зростанням вартості обслуговування пасажирів, держава не збільшила розмір субвенції на покриття витрат перевізників, яка залишається незмінною з 2012 року. Крім того, станом на вересень заборгованість держави перед перевізниками становить 9,3 мільйони гривень, питанням відшкодування якої постійно опікується облдержадміністрація.

В області у приміському сполученні пільгове перевезення здійснюється один день на тиждень, у міському − в пільгові дні спеціальними рейсами. За домовленістю з окремими перевізниками ветерани та інваліди війни, учасники бойових дій, зокрема АТОвці, а також ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС мають право на щоденний пільговий проїзд за кошт транспортників. Також на міжміських рейсах впродовж останнього року за кошт перевізників доступні два безкоштовні місця в автобусах для пільгових категорій населення.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас, з наступного року до пенсій або інших соціальних виплат додадуть адресну допомогу, натомість анулюють пільгову систему перевезень.

− Необхідно прагнути до монетизації пільг і не стравлювати між собою державу, перевізників та обласні адміністрації. Ми можемо довго і болісно говорити про відшкодування пільгових перевезень, але знову ж таки, найкращим шляхом буде взагалі позбутися цієї процедури. Якщо ми монетизуємо пільгу, то людина сама обиратиме, на що в першу чергу вона хоче витратити ці кошти: на проїзд у транспорті чи на інші свої потреби. Треба збільшувати соціальні виплати, а не шукати як закрити питання відшкодування пільгових перевезень, − переконаний Юрій Сас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x