Черкащина в четвірці лідерів за кількістю виданих кредитів на придбання котлів

Черкащина в четвірці лідерів за кількістю виданих кредитів на придбання котлів

В області успішно діє Програма державної фінансової підтримки населення для впровадження енергоефективних заходів, за якою жителі Черкащини вже оформили 1 470 кредитів на 24,1 мільйона гривень, з них 445 кредитів видали на придбання нових котлів, 1 025 − на впровадження енергозберігаючих заходів у домогосподарствах. Про це розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Липкань. Ще п’ять кредитів видали ОСББ. Найактивніше беруть кошти в «Ощадбанку» та «Укргазбанку» за державною програмою фінансування жителі Черкаського, Чигиринського і Маньківського районів, менше – в Кам’янському, Катеринопільському та Монастирищенському. У результаті Черкащина посідає четверте місце серед областей-лідерів за кількістю виданих кредитів. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

Варто зазначити, що в області діє й регіональна Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011 – 2015 роки. У рамках неї в регіоні вже вдалося зекономити 485 тисяч кубометрів газу, що за новими цінами становить майже 4,4 мільйона гривень. На Черкащині розробили низку енергозберігаючих заходів, які продовжують впроваджувати на підприємствах комунальної теплоенергетики та соціальної сфери області. А ще за час дії Програми на заміну вікон і дверей, утеплення фасадів та покрівель, модернізацію котлів та систем опалення витралили більше 13 мільйонів гривень.

– У майбутньому такі заходи дозволять скоротити обсяги споживання газу до 2,2 мільйонів кубометрів на рік, – зазначив Андрій Борисович. – Крім того, в цьому опалювальному сезоні планують за рахунок технічних заходів перевищити минулорічний 34-відсотковий показник економії газу ще на 2,5 %, а в соціальній сфері області − на 13 %.

Андрій Липкань повідомив, що за дорученням голови облдержадміністрації задля економії електроенергії незабаром в області мають реконструювати мережу зовнішнього освітлення. Поки що в управлінні житлово-комунального господарства облдержадміністрації шукають організацію, яка виконуватиме ці роботи.

− Наше управління зараз проводить визначення проектної організації, яка буде розробляти єдиний проект реконструкції зовнішнього освітлення в області з застосуванням LED-технологій, що дасть можливість до 6 разів зекономити електроенергію, − зауважив заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Липкань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x