Працівникам органів соцзахисту області розповідали про порядок надання житлових субсижій

Працівникам органів соцзахисту області розповідали про порядок надання житлових субсижій

Про необхідність удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій та запровадження надання пільг з урахуванням сукупного доходу сім’ї йшлося нещодавно під час проведення семінару, ініційованого Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку. Семінар відвідали представники усіх районних та міських органів соціального захисту населення. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській ОДА.

У своєму виступі представник Світового банку наголосила, що міжгалузева група експертів банку надає Урядові України активну підтримку щодо вдосконалення програм соціальної допомоги малозабезпеченим.

Представники Міністерства соціальної політики детально зупинилися на питаннях умов призначення та відмови у призначенні субсидії, обчислення сукупного доходу сім’ї, визначення складу домогосподарства, зауважили, що змінено форму декларації про доходи й витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії.

Слухачів семінару також цікавили питання запровадження адресного принципу надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, а саме особливості врахування доходів, джерела інформації про доходи та умови припинення надання пільг. Крім того, присутні обговорили порядок перерахунків субсидій при обмеженні пільг окремим категоріям громадян, підвищенні вартості послуг та при переході на опалювальний період.

Організатори семінару звернули увагу на психологічні аспекти спілкування з відвідувачами органів соцзахисту та основні вимоги культури спілкування по телефону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x