Черкаські підприємства працюватимуть на обороноздатність країни

Черкаські підприємства працюватимуть на обороноздатність країни

Машинобудівні підприємства на Черкащині отримали унікальний шанс на розвиток. Співпрацювати з ними хоче державний концерн «Укроборонпром». Свої наміри він засвідчив у меморандумі з Черкаською ОДА. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Перемовини з концерном ще місяць тому розпочав очільник області Юрій Ткаченко. Він і запросив керівництво «Укроборонпрому» на Черкащину. Спершу разом побували на кількох підприємствах області. Зокрема, на Золотоніському машинобудівному заводі ім. І. І. Лепсе, на підприємствах «Укрп’єзо», «Богдан» і «Фотоприлад». Кожен із них може по-своєму дбати про міць нашої армії, говорить голова Черкаської ОДА.

– І це – лише невелика частина наших машинобудівних підприємств, – зауважує Юрій Ткаченко. – Потенціал куди більший. Черкащина не раз підтверджувала, що готова робити великий внесок в обороноздатність нашої країни. Ми першими збудували на Сході фортифікації, у лідерах із виконання мобілізаційних завдань. Тепер естафету готові перейняти наші машинобудівні підприємства. І в цьому випадку виграють усі. Ми матимемо інвестиції та робочі місця. А країна – вітчизняну продукцію високої якості.
В «Укроборонпромі» кажуть: готові співпрацювати з черкаськими підприємствами. Через бойові дії на Сході концерн збільшив виробництво у 36 разів. Тому нові потужності не завадять.

Черкаські підприємства працюватимуть на обороноздатність країни

– Який сенс «Укроборонпрому» закупляти дороге обладнання й будувати нові заводи, коли з оборонними замовленнями можуть впоратися й наявні в Україні підприємства, – каже генеральний директор концерну Роман Романов. – Причому форма власності не має значення. Очільник області продемонстрував нам потенціал Черкащини. Тому ми й пропонуємо реальні інвестиції в область. Усе відкрито та прозоро. Також плануємо активно співпрацювати із навчальними закладами Черкащини, як запропонував Юрій Ткаченко. Нам потрібні кваліфіковані робітничі кадри, яких бракує по країні загалом.

Уже 16 жовтня «Укроборонпром» передасть до Черкаської ОДА спеціальний каталог. Але він – для службового користування. Каталог міститиме перелік продукції, яку готова замовити держава. По всю інформацію слід звертатися до управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА. Також за областю закріплять куратора від «Укроборонпрому». Натепер цей концерн налічує вже понад сотню підприємств оборонно-промислової галузі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x