За переобладнання автомобілів тепер потрібно платити акциз

За переобладнання автомобілів тепер потрібно платити акциз

З 1 січня 2014 набув чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу про ставки окремих податків і податкових пільг» прийнятий парламентом 19 грудня і підписаний президентом України від 27 грудня 2013 року. Згідно з ним, тепер акцизний збір на легкові автомобілі будуть платити і з переобладнаних з вантажних автомобілів і фургонів транспортних засобів, які були імпортовані в країну як непідакцизні. Фактично – це удар по бізнесу перегонників, що поставили на потік імпорт, переобладнання та реалізацію старих авто. Про це «Новій Добі» повідомили інформаційно-аналітичнній групі Аutoconsulting.

За даними Міндоходів, близько третини ввезених в Україну вантажних автомобілів після переобладнання зареєстровані в органах ДАІ як підакцизні легкові авто.

Згідно з підрахунками Міндоходів, сума додаткових надходжень до держбюджету від цього податку може скласти близько 300 млн грн.

За оцінкою експертів авторинку, цее нововведення торкнеться тих хто автомобілі «переганяє» та підприємств з переобладнання, яких, зокрема, багато у Західній Україні.

Крім того, з 1 січня 2014 року в Україні заборонено ввезення, проведення першої реєстрації ввезених або виготовлених в країні транспортних засобів (нових і б/у), які відповідають екологічним нормам нижче Євро-4.
Таке рішення закріплено прийнятою в липні 2012 року законом, яким з 1 січня 2013 року було запроваджено норму Євро -3 для колісних транспортних засобів, а з 1 січня 2016 року передбачається введення норм Євро-5.

В Україні практично всі автовиробники заявили про готовність до переходу на нові екостандарти. Водночас обов\’язкова вимога на відповідність стандарту Євро -4 не поширюється на ввезені або вироблені в країні до 1 січня автотранспортні засоби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x