На утримання шкіл щороку витрачають близько 2,5 мнл грн, заклади ж незаповнені й на третину

На утримання шкіл щороку витрачають близько 2,5 мнл грн, заклади ж незаповнені й на третину

Найбільші в ОТГ школа – Нетеребський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» розрахований на 450 осіб. Натомість навчається тут лише 83 учні, ще 20 малюків ходять до садочку.
– Подібна ситуація і в інших селах нашого ОТГ: приміщення розраховані на 350 осіб, а в середньому навчається шістдесят-вісімдесят учнів, – розповідає голова Набутівської ОТГ Олег Малюга. – Звичайно, утримувати настільки великі приміщення – недоцільно. Щороку на них витрачають по два з половиною мільйони гривень. Рано чи пізно, але опорну школу таки доведеться обирати. Та все ж різких змін не буде, нововведення запроваджуватимемо поступово. Спершу до опорної школи довозитимемо учнів десятих-одинадцятих класів. Можливо, згодом і п’ятих-дев’ятих. Настрої у громади різні, звісно, кожен переживає за себе. Поява опорної школи означатиме скорочення кадрів. Враховуючи, що більшість педагогічного колективу – це молодь, – зміни будуть болючими. Але намагатимемося максимально пом’якшити всі гострі кути.

Та попри невизначеність і туманні перспективи, у громаді до потенційних змін ставляться схвально.
– Наша школа – найбільша у громаді, найновіша, територіально знаходиться в центрі ОТГ, – розповідає вчитель зарубіжної літератури Галина Іванівна Бондаренко. – Але, навіть, якщо опорною стане не наша школа, рішення громади приймемо, яким би воно не було.
А поки тут життя кипить на повну: працюють, навчаються, розвивають таланти.

На утримання шкіл щороку витрачають близько 2,5 мнл грн, заклади ж незаповнені й на третину

– У позаурочний час учні займаються хореографією, образотворчим мистецтвом, музикою. Наші дітки беруть участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, посідають перші місця. Ось, наприклад, у холі виставка Юлії Деревінської. Неодноразово були її персональні виставки в районі, талановита художниця перемогла в міжнародному конкурсі, що проходив у Львові, – відзначає Галина Іванівна. – Маємо у школі три чудових кабінети, ремонт і оновлення в них зробили за рахунок благодійних коштів від батьків наших учнів.
Нині ж у школі проводиться ремонт: облаштовують внутрішні вбиральні. Кошти на це спрямувало місцеве СТОВ «Агрофірма \”Корсунь\”», що орендує в селі землі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x