Геннадій Бобов надав допомогу фельдшерському пункту Канівського району

Геннадій Бобов надав допомогу фельдшерському пункту Канівського району

Село Копіювата, що на Канівщині, відоме ще з XVIII століття. За розповідями старожилів, на місці села знаходилася Купина (болото), яку заселили втікачі від панів. Першою була заселена західна частина, поступово село по колу розросталося. На початку ХХ століття половина з 1800 га землі належала поміщикові.

У селі була дерев’яна церква, два вітряки, панська економія, ставок 10,2 га, який нині висох. Найбільшим у селі був рід Будників, яких ще називали «багатеринки», не тому, що вони були багатими, а тому, що мали великі родини. У 1923 році заснували Копіюватську сільську раду. У 1929 році на території села створили сільськогосподарську артіль, яка пізніше стала колгоспом. Колективне господарство проіснувало до 1992 року і, пройшовши низку реорганізацій, було ліквідоване у 2005 році внаслідок банкрутства.

Сьогодні в селі налічується 91 садиба громадян, де проживає 226 осіб, із них 47 дітей. У селі діють будинок культури, бібліотека та магазин приватного підприємця. Навчальні заклади – школа та дитячий садок – знаходяться в селі Мартинівка, на відстані 7 км, а поштове відділення – в сусідньому селі Беркозівка на відстані 3 км.
Працює тут і фельдшерський пункт, працівники якого є першими рятівниками для місцевих жителів – надають першу медичну допомогу при гострих захворюваннях і травмах, проводять щеплення, фізіотерапевтичні заходи тощо. Значна частина жителів – це пенсіонери, а їхнє здоров’я потребує постійної уваги. Захворювання у них різноманітні, часто хронічні, хворіють, переважно, на ішемічну хворобу та гіпертонію.

Останні 20 років завідує фельдшерським пунктом Ірина Миколаївна Друзяка. В її обов’язки входить не лише надання медичної допомоги людям похилого віку, а й постійний медичний нагляд за дітьми, за диспансерними хворими та працівниками сільськогосподарського виробництва. Зрозуміло, що обладнання та інвентар сільського ФП потрібно постійно оновлювати. Тож Копіюватська сільська рада звернулася до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова з проханням допо¬могти у придбанні сучасного медичного обладнання – сумки-укладки фельдшера, укомплектованої всім необхідним для надання допомоги хворим удома, тонометра, вагів для дорослих і медичного інвентаря для зберігання та термообробки медичних інструментів.
Народний депутат уже допомагав цьому закладу у придбанні холодильника, тож у Копіюватій знали – допомога надійде вчасно. Тепер фельдшерський пункт має можливість більш якісно надавати необхідну медичну допомогу односельцям.

«Від імені всіх жителів щиро дякуємо нашому депутату за вирішення такого важливого питання. Ця підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем сільської медицини. Зичимо Вам здоров’я, нових звершень, успіхів, творчого натхнення та цілеспрямованості в нелегкій праці на благо людей та майбутнього України», – говорить Ірина Миколаївна Друзяка, завідувач ФП с. Копіювата.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x