Четверо учасників АТО з Черкас отримали пільгові кредити на житло

Четверо учасників АТО з Черкас отримали пільгові кредити на житло

Сьогодні під час сесії Черкаської міської ради перші чотири учасники АТО з Черкас отримали пільгові кредити на купівлю нового житла. Загалом на сьогодні на квартирному обліку в Черкасах перебуває 249 учасників АТО. Більшість із них, на жаль, не має власного житла або проживає в умовах, що потребують розширення. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» написав міський голова Анатолій Бондаренко.

На виконання державних програм в Черкасах вже було забезпечено житлом 14 сімей учасників АТО. Але фінансування з державного бюджету недостатньо, щоб найближчим часом вирішити житлову проблему всіх учасників АТО та їхніх сімей. Тому підтримка на місцевому рівні просто необхідна.

Четверо учасників АТО з Черкас отримали пільгові кредити на житло

Рішенням Черкаської міської ради від 20.09.2016 № 2-936 було прийнято «Міську програму пільгового житлового кредитування учасників АТО та членів їх сімей в м. Черкаси на 2016-2020 роки». На виконання цієї програми в міському бюджеті передбачено на 2017 рік видатки у розмірі 9 610 880 грн. Вона спрямована на поступове вирішення гострої проблеми забезпечення житлом учасників АТО через пільгове житлове кредитування.

Саме результатом її реалізації в цьому році та на умовах співфінансування з обласного бюджету і було надано перші 4 кредити учасникам АТО. Загалом виконання Міської програми дасть змогу протягом 5 років забезпечити житлом 100 учасників АТО, які потребують поліпшення житлових умов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x